Vrouw bevalt in bus met hulp van chauffeur en passagiers: "Het was ongelooflijk"

Janine image
door Janine

25 Februari 2023

Vrouw bevalt in bus met hulp van chauffeur en passagiers: "Het was ongelooflijk"
Advertisement

De komst van een baby is altijd een emotioneel moment en toekomstige moeders die deze ervaring voor het eerst meemaken, hebben altijd veel vragen: "zal het meer op mama of papa lijken?", "hoe zal de bevalling zijn? En bovenal, wanneer zal dat precies gebeuren?"

Deze laatste vraag is een zeer onstabiele variabele, aangezien het moment van de geboorte van een baby van veel factoren afhangt, daarom is het niet eenvoudig om de dag van bevalling exact af te tellen, tenzij er een datum is afgesproken met de arts voor bepaalde klinische behoeften. En zo beviel een vrouw in een bus van haar dochtertje!

via Leparisien

Advertisement
Freepik - Not the Actual Photo

Freepik - Not the Actual Photo

De ongebruikelijke episode vond plaats in de Elzas: op een ochtend als elke andere waren er enkele storingen op de buslijn van de Franse gemeenten Meaux en Ourcq, maar het was geen kwestie van de gebruikelijke stakingen of demonstraties. De jonge vrouw was net op weg naar het ziekenhuis van Meaux om te bevallen van haar baby, vergezeld van haar man.

"Toen we Beauval verlieten, waarschuwde de man me dat zijn vrouw zich niet goed voelde, maar het was niet zo duidelijk dat ze zwanger was", zegt Christophe, de buschauffeur: "Ik hield haar in de achteruitkijkspiegel in de gaten. Op een gegeven moment stond ze op en haar man schreeuwde tegen me dat ik moest stoppen. Ik remde, draaide me om en besefte dat ze op het punt stond te bevallen: de vliezen waren gebroken", vervolgde ze.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

De chauffeur belde meteen het noodnummer en opende de deuren om de passagiers uit te laten stappen. Reddingswerkers zeiden tegen de chauffeur dat hij moest wachten tot het medische team arriveerde, maar er was geen tijd meer. Dus ging hij naar de dokter en apothekers in het naburige dorp om hulp te zoeken. Inmiddels was het kleine meisje echter al ter wereld gekomen dankzij de hulp van vijf vrouwelijke passagiers die in de bus waren gebleven om te helpen. De apothekers die ter plekke tussenbeide kwamen, zorgden voor steriele handschoenen en thermische dekens om de baby en de moeder op te warmen.

Vervolgens zorgden gezondheidswerkers en brandweerlieden ervoor dat moeder en dochter in orde waren, en vervoerden ze beiden naar het ziekenhuis voor controles. Gelukkig is alles goed afgelopen en zal het gezin een prachtig verhaal hebben om aan hun vrienden en familie te vertellen!

Advertisement