De brandweer grijpt in om een ​​meisje op de wereld te zetten: 22 jaar later ontmoeten ze haar weer

Janine image
door Janine

18 Februari 2023

De brandweer grijpt in om een ​​meisje op de wereld te zetten: 22 jaar later ontmoeten ze haar weer
Advertisement

De dag van de geboorte is altijd een onvergetelijk moment voor ouders die met spanning wachten op de komst van hun kleintje, maar sommige geboorten vinden op een heel ongebruikelijke manier plaats en zijn beslist moeilijk te vergeten, tot in het kleinste detail. Zoals de geboorte van Janae, die plaatsvond op de ochtend van 9 november 2001. Rond 6.00 uur 's ochtends haastten de brandweerlieden Hepler, Holmes en FF Brock zich naar een huis om te reageren op een medisch noodgeval in de stad Winston-Salem in Noord-Carolina (VS). Bij hun aankomst troffen ze een vrouw aan die op het punt stond te bevallen en werd geassisteerd door haar moeder.

via YouTube - FOX8 WGHP

Advertisement
YouTube - FOX8 WGHP

YouTube - FOX8 WGHP

“De oma zei tegen ons: 'Wat doen jullie hier? We hebben jullie niet gebeld". Ik antwoordde: mevrouw, zodra de ambulance arriveert, gaan we weg", herinnert een van de brandweerlieden zich die de oproep beantwoordde. Een paar minuten later voelde de vrouw dat de baby haast had om ter wereld te komen. Gelukkig waren de drie brandweerlieden ook opgeleid om met medische noodgevallen om te gaan en wisten ze hoe ze de vrouw konden helpen de baby veilig op de wereld te zetten.

Het was geen eenvoudige bevalling, aangezien de navelstreng om de nek van de baby zat, maar gelukkig wisten de brandweerlieden tijdig in te grijpen: ze wisten precies wat ze moesten doen en de kleine Janae werd die ochtend om 06:27 uur geboren. Zes maanden later bezochten ze haar opnieuw en hebben elkaar sindsdien niet meer gezien, tot een paar weken geleden. Janae, nu 22 jaar, besloot de brandweerlieden te ontmoeten die haar beschermden. Het lijkt erop dat ze voor die tijd niets wist over de details van haar geboorte: "Ik zag toevallig een foto van mij in de armen van drie mensen die ik niet kende, dus ik vroeg het aan mijn familie en ze vertelden me over de dag van mijn geboorte. Het moet ongelooflijk zijn geweest”, zei ze.

Advertisement
YouTube - FOX8 WGHP

YouTube - FOX8 WGHP

Het was de grootmoeder van Janae die haar het verhaal vertelde en de ontmoeting organiseerde zodat haar kleindochter de brandweerlieden die haar ter wereld brachten persoonlijk kon ontmoeten en bedanken. Na een korte zoektocht ontdekte de oudere vrouw dat de brandweerlieden nog steeds dienst hadden op dezelfde afdeling - de Winston-Salem FD - dus organiseerde ze de ontmoeting. "Toen Janae ons zag, was ze verlegen, maar ze kwam al snel los”, zei een van de brandweerlieden. "We zijn trots op wat een geweldig persoon ze is geworden, ze is zo'n lief meisje", aldus zijn collega.

De brandweer deelde het verhaal en enkele foto's op Twitter en ontving duizenden likes en tientallen felicitaties. Dit wordt vast de tweede emotionele ontmoeting tussen Janae en de brandweerlieden die niet snel zal worden vergeten!

Advertisement