"Ik wil niet dat mijn kinderen bij vrienden blijven slapen: je weet nooit wat er kan gebeuren"

Janine image
door Janine

17 Februari 2023

"Ik wil niet dat mijn kinderen bij vrienden blijven slapen: je weet nooit wat er kan gebeuren"
Advertisement

De rol van de ouder is erg gecompliceerd, dat moet worden toegegeven. Aan de ene kant is er het mooie van de ervaring en het unieke karakter ervan, aan de andere kant zijn er tal van verantwoordelijkheden die op een moeder en vader vallen wanneer er een kind komt. Het krijgen van een baby stelt ieders capaciteiten op de proef, het is een klein leven dat volledig afhankelijk is van andere mensen en het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er nooit iets ergs gebeurt.

Dit is de reden waarom sommige mensen overbezorgd worden met hun kinderen en sommige vormen van vermaak zelfs verbieden uit angst dat hen iets zou kunnen overkomen. Een voorbeeld in die zin is de keuze van deze moeder, die op sociale media liet weten compleet tegen het idee te zijn dat kinderen uit logeren gaan. Waarom? Dat zoeken we uit.

via @t.c.huck/Tik Tok

Advertisement
@t.c.huck/Tik Tok

@t.c.huck/Tik Tok

Tara Huck, een moeder uit Virginia, Verenigde Staten, is populair geworden op internet omdat ze een bijzondere uitspraak deed. De vrouw plaatste een korte clip op haar TikTok-account en bekende dat ze niet van logeerpartijen houdt en dat ze haar kinderen altijd de kans heeft ontzegd om eraan mee te doen. Een keuze die gebruikers letterlijk heeft geschokt.

Velen hebben zich tegen haar gekeerd, haar ervan beschuldigd haar kinderen geen plezier te laten hebben en al hun onenigheid met deze keuze te uiten. Er waren veel reacties - velen negatief - dat het haar ertoe bracht nog een video te maken waarin ze haar redenen uitlegde.

Advertisement
@t.c.huck/Tik Tok

@t.c.huck/Tik Tok

"Mijn verklaring heeft niets te maken met de vermeende intentie om niet te willen dat mijn kinderen plezier hebben - antwoordde de vrouw - het heeft niets te maken met het vertrouwen dat ik in hen heb, ik ben gewoon bang dat er iets met hen zou kunnen gebeuren. Concreet gezien zijn ze niet bij me, ik heb geen controle over ze en ik weet niet wie er komt en gaat in het huis van waar ze te gast zijn. Ik zou de andere families kunnen vertrouwen en ik verbied de kinderen niet om naar hun vrienden te gaan, maar ik wil dat ze naar huis terugkomen om te slapen".

Blijkbaar zou rust voor iedereen een moment van grote kwetsbaarheid zijn, dus geeft ze er de voorkeur aan dat haar kinderen thuis blijven en beschermd worden door hun ouders aan hun zijde. "Ik weet niet zeker of er iets zal gebeuren - vervolgde ze - maar ik wil dat ze uit hun kindertijd komen zonder nare herinneringen".

@t.c.huck/Tik Tok

@t.c.huck/Tik Tok

Tara's keuze zou daarom geen invloed hebben op de vrijheid van de kinderen, noch op de mogelijkheid om te socializen of tijd buitenshuis door te brengen, het enige waar ze echt op aandringt, is, wat de kinderen er ook van vinden, om naar huis te gaan als het tijd is om te slapen. Ondanks deze verklaringen bleven veel gebruikers hun standpunt tegen haar standpunt verdedigen en bekritiseerden ze haar scherp.

Wat denk jij ervan: is het normaal dat een moeder zich zorgen maakt en haar kinderen een beetje beperkt of is het een verkeerde en schadelijke houding voor hen?

Advertisement