Leraar schreeuwt tegen een leerling waar iedereen bij is en ze ontslaan hem: ouders vragen of hij terug kan komen (+VIDEO)

Janine image
door Janine

14 Februari 2023

Leraar schreeuwt tegen een leerling waar iedereen bij is en ze ontslaan hem: ouders vragen of hij terug kan komen (+VIDEO)
Advertisement

Werken op een school en lesgeven aan studenten is niet gemakkelijk. Er zijn echter mensen die zich ervoor inzetten en er alle moeite van de wereld in steken en vooral met hun hart. Soms kan het gebeuren dat er momenten van spanning zijn en dat situaties niet op de best mogelijke manier kunnen worden beheerd. Reden waarom je kleine of grote fouten kunt tegenkomen die de carrière van een docent in gevaar kan brengen.

Dit is de situatie waarin de hoofdpersoon van dit verhaal zich bevond, die werd ontslagen vanwege de manier waarop hij met een van zijn leerlingen sprak.

via Enlace Television

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het verhaal speelde zich af in Cali, in Colombia, waar een leraar, moe van de respectloze houding van een van zijn studenten, zijn geduld verloor en tegen hem schreeuwde in het bijzijn van de hele school. Een moment van grote spanning, gefilmd door een van de aanwezigen en uiteraard gedeeld op het web.

In zeer korte tijd werden de beelden publiek domein en kon iedereen getuige zijn van de berisping. De docent kon de onbeschofte manieren van zijn student niet langer verdragen en verhief zijn stem zoals hij nog nooit had gedaan.

"Hier mag je je niet op deze manier uitdrukken, begrepen? Dit verhaal speelt al sinds de eerste dag dat ik je zag - zegt de leraar - ik kan er niet meer tegen, je doet het overal en ik weet niet meer hoe en wanneer ik het je moet laten begrijpen. Je mag deze taal niet op school gebruiken. Doe het buiten, doe het met wie je wilt en wanneer je wilt, zolang het niet hier is".

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Directe en duidelijke woorden die veel internetgebruikers verbaasden en irriteerden. Velen bekritiseerden de man omdat hij de jongen in moeilijkheden had gebracht in het bijzijn van al zijn leeftijdsgenoten en hoewel sommige aanwezigen applaudisseerden en het daarom eens waren met de docent, vonden degenen die de video zagen het niet correct.

Ook van de directie van de school kwam er een duidelijk en resoluut antwoord richting hun medewerker: ze kozen ervoor om hem te ontslaan. De man had een fout gemaakt en hem werd de mogelijkheid om les te geven afgenomen. Dit accepteerden echter de meeste ouders van de school niet.

Velen van hen kwamen namelijk in actie om te vragen om de man terug te laten keren naar de klas, omdat hij werd beschouwd als een uitstekende leraar en vooral omdat ze zijn gedrag als correct en ijverig beschouwden, gezien het ongepaste taalgebruik van de jongen.

"AQUÍ NO SE DICE GROSERÍAS BROTHER": PROFESOR HACIA ALUMNO❗ En un colegio de Cali, padres de familia informan que un profesor les está gritando a los alumnos, como se evidencia en el vídeo. Vos qué opinas vé?🆗

Pubblicato da Cali OK Noticias su Venerdì 3 febbraio 2023

De leraar van zijn kant vond het gepast om zich te verontschuldigen voor de manier waarop hij had gereageerd en vroeg de leerling om vergeving voor het feit dat hij zijn stem tegen hem had verheven en waar iedereen bij was op de binnenplaats van het instituut. "Ik ben hier om hen veel te leren, maar ik mocht me niet zo verlagen, want dit is verkeerd".

Vind jij ook dat hij overdreef door de student te berispen of vind je dat hij er goed aan deed en dat jongeren soms niet doorhebben dat ze te ver gaan?

Advertisement