"De bagagetas": een initiatief van een leerkracht om haar leerlingen te ondersteunen

Janine image
door Janine

05 Juni 2023

"De bagagetas": een initiatief van een leerkracht om haar leerlingen te ondersteunen
Advertisement

Naar school gaan betekent niet alleen nieuwe concepten leren en jezelf cultureel verrijken. Naar school gaan betekent ook opgroeien en begrijpen hoe je het leven tegemoet moet treden. In die zin zijn docenten niet alleen een middel om te leren over geschiedenis, aardrijkskunde, wiskunde of welk ander vak dan ook, maar bovenal zijn ze gidsen, mensen die er zijn voor elke leerling die steun en een schouder nodig heeft.

Het kan niet gezegd worden dat alle docenten in staat zijn om de harten van hun studenten te veroveren, maar het is altijd belangrijk om te proberen dat ze zich openstellen, vooral met betrekking tot de negativiteit van hun jonge leven. In die zin is de lerares over wie we je willen vertellen erin geslaagd iets buitengewoons te creëren om haar studenten te "verlichten". Laten we uitzoeken wat het is.

via Karen Wunderlich Loewe/Facebook

Advertisement

Karen Loewe is een Amerikaanse lerares die werkt op de Collinsville Middle School in Oklahoma. De vrouw is heel beroemd geworden op internet dankzij een bijzonder initiatief in de klas. Voortdurend in contact met 12- tot 14-jarigen, een zeer gecompliceerde leeftijd zoals we weten, bedacht de lerares een manier om haar leerlingen te helpen en om te gaan met kleine of grote problemen die hun sereniteit ondermijnden.

En zo creëerde ze dus de "bagagetas", oftewel een verzamelaar van ervaringen, van ieders verleden en van al die episodes die op de een of andere manier het leven van de jongeren markeerden. Een project dat meteen een groot succes kende en dat volgens haar verklaringen verbluffende resultaten opleverde, zozeer zelfs dat ze besloot ze op haar Facebook-pagina te delen.

"Hiermee begon mijn 22e jaar lesgeven - schreef Karen - en het was een van de beste dagen in mijn hele carrière. Ik besloot een nieuw project uit te proberen, de “bagageactiviteit”. Ik vroeg mijn leerlingen wat het voor hen betekent om bagage te hebben en de meesten antwoordden me dat het een pijnlijk 'spul' is dat iedereen op hun schouders draagt ​​- vervolgde de leraar - ik vroeg ze toen om op een vel papier te schrijven wat hen dwarszat, wat op hun hart drukte en wat ze in het verleden pijn deed en om het briefje in een tas te stoppen zonder enige naam te geven".

Advertisement

This starts my 22nd year of teaching middle school. Yesterday was quite possibly one of the most impactful days I have...

Pubblicato da Karen Wunderlich Loewe su Venerdì 23 agosto 2019

Toen dit eenmaal was gebeurd, vroeg de vrouw om om de beurt een willekeurig bericht “eruit te halen” en hardop voor te lezen. Eenmaal beluisterd, kon degene die het schreef zijn hand opsteken en besluiten om over zijn of haar probleem te praten, het te delen en het uiteindelijk onder ogen te zien. "Niets heeft me ooit zo geraakt - bekende Karen - de jongeren lieten zich gaan en praatten over wat hun hart kwelde. Er kwamen zoveel onderwerpen aan de orde, evenals de tranen die vloeiden. Het was een zeer gecompliceerde dag om onder ogen te zien, maar ik weet zeker dat het hen goed deed”.

Een manier om jongeren te laten begrijpen dat het leven een geschenk is en dat, ondanks de moeilijkheden, de negativiteit, de ervaren pijn, de verliezen, iedereen een tweede kans en een prachtige toekomst kan krijgen. Het fundamentele is om met de juiste mensen te praten en te besluiten de problemen onder ogen te zien, niet om ze in een hoek te verstoppen en te doen alsof ze ze niet zien. "Nu weten ze dat ze niet alleen zijn, dat we een team zijn en dat ze altijd steun zullen hebben, wat er ook gebeurt. Ik ben vereerd om hun docent te zijn" - concludeerde de vrouw.

Een werkelijk lovenswaardig initiatief dat enorm belangrijk is geweest in het leven van deze jongeren. Soms is er maar heel weinig voor nodig zodat ze zich openstellen en hen te helpen de negativiteit in hun leven te overwinnen, zodat ze serene, vriendelijke, respectvolle en vooral gelukkige volwassenen worden.

Advertisement