Oma vindt op straat een tas met 15.000 dollar en gaat meteen naar de politie: ze geven haar een nieuwe auto (+VIDEO)

Janine image
door Janine

02 Maart 2023

Oma vindt op straat een tas met 15.000 dollar en gaat meteen naar de politie: ze geven haar een nieuwe auto (+VIDEO)
Advertisement

Het leven confronteert ons soms met ongekende verleidingen: als je bijvoorbeeld een stapel geld op straat zou vinden, zou je het dan teruggeven of zou je het voor jezelf houden? Op zo'n vraag zijn er mensen die zullen antwoorden dat ze zonder enige twijfel het geld zouden hebben teruggegeven en degenen die er daarentegen geen moeite mee zouden hebben om het bedrag voor zichzelf te houden. De hoofdpersoon van dit verhaal behoort beslist tot de eerste categorie mensen, aangezien ze niet aarzelde om naar de politie te gaan toen ze ontdekte dat ze bijna 15.000 dollar in handen had. Haar eerlijkheid werd ruimschoots beloond, naast het feit dat de vrouw kan zeggen dat ze een zuiver geweten heeft. Maar laten we in detail kijken hoe het verhaal zich ontvouwde.

via Washington Post

Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Diane Gordon is 65 jaar en woont in Michigan (VS). Op een dag, op weg naar haar werk, stopte haar auto plotseling door pech. Vanaf dat moment begon de vrouw elke dag te voet naar haar werk te gaan, ongeveer 5 km.Tijdens een van deze wandelingen zag Diane een tas vol geld liggen, $14.780 om precies te zijn. Diane twijfelde niet wat ze moest doen en stapte meteen naar de politie: "Ik keek op de grond en zag een plastic zak met een grote som geld erin", zei Gordon, "Toen ik hem omdraaide, was er nog meer geld. Dit is niet van mij, ik moest een politieagent bellen."

De politie wist meteen de eigenaren van die grote som geld te identificeren, aangezien de tas wenskaarten bevatte met de namen van de pasgetrouwden. Blijkbaar behoorde het geld dus toe aan een stel dat diezelfde dag was getrouwd.

Advertisement

Het gebaar van Diane en haar grote burgerzin bleven niet onopgemerkt: "Ze aarzelde geen moment. Ze twijfelde er niet eens aan. Dit gebeurt niet vaak, dat iemand een grote som geld vindt en teruggeeft," merkte chef Dan Keller van de politie van White Lake Township op. Natuurlijk hield Diane vol dat ze niets speciaals had gedaan en dat iedereen in haar plaats hetzelfde zou hebben gedaan. Stacy Connell, de vrouw van de politieagent die bij de kwestie betrokken was, wilde echter op de een of andere manier de eerlijkheid van de 65-jarige belonen door een fondsenwervingspagina voor haar te openen. Dankzij deze actie op GoFundMe werd maar liefst 66.000 dollar ingezameld, waardoor Diane een gloednieuwe auto kon kopen: een Jeep Compass met verwarmd stuur en videosensor. Diane was dolblij dat ze eindelijk weer naar haar werk kon met de auto, met een luxe die ze nog nooit eerder had meegemaakt.

De gulle 65-jarige is al van plan om al haar collega's ritten aan te bieden om haar vriendelijkheid te blijven verspreiden!

Advertisement