"Er is te veel huiswerk: mijn zoon heeft geen tijd om te spelen"

Janine image
door Janine

14 Mei 2023

"Er is te veel huiswerk: mijn zoon heeft geen tijd om te spelen"
Advertisement

Naar school gaan is een van de mooiste en tegelijkertijd belangrijkste dingen die er bestaan. Elk kind zou de kans moeten hebben om er naartoe te kunnen gaan en te genieten van zelfs de kleinste ervaring die deze structuur mogelijk maakt. In feite zijn instituten al sinds je klein was de plek om je eerste vriendschappen te sluiten, nieuwe banden te leggen buiten de familie en om je eigen karakter te creëren. Uiteraard gaat dit alles gepaard met de studie en culturele vorming van een ieder, die in de komende jaren vanuit verschillende gezichtspunten van grote hulp zullen zijn.

Nieuwe dingen leren is daarom essentieel voor ieder van ons en dit gebeurt niet alleen in de klas, maar gaat door zodra we weer thuis zijn. Jammer dat er mensen zijn die het niet helemaal eens zijn met dit idee en tegen huiswerk zijn. Onder hen vinden we de moeder in het middelpunt van dit verhaal. We vertellen je wat meer over haar.

via El sol de puebla

De jonge moeder, protagonist van het verhaal, heet Marseille Reynolds en heeft een breed debat op gang gebracht omdat ze het totaal oneens is met de toewijzing van huiswerk. De vrouw beweert namelijk dat het niet juist is om een ​​aanzienlijke hoeveelheid huiswerk te geven die ze zodra ze van school komen moeten maken, en dat dit de kleintjes niet in staat zou stellen om hun jeugd in sereniteit te beleven.

"Er zijn scholen in de wereld die te veel huiswerk toewijzen - zei de vrouw in een video die op haar sociale kanalen werd gedeeld - Onze kinderen hebben geen tijd om zich als kinderen te gedragen en andere, meer zorgeloze activiteiten te doen. Om te studeren en om hun cultuur te vergroten, zijn er scholen - vervolgde ze - ik denk niet dat het correct is om studenten zoveel huiswerk te geven, ze hebben andere dingen nodig".

Advertisement

Van dezelfde mening zijn veel andere mensen die de clip hebben gezien en becommentarieerd. Veel ouders die zich "moe" voelen door deze taak, niet alleen voor hun kinderen, maar ook voor zichzelf die de dag moeten reorganiseren om hen te helpen. Aan de andere kant zijn er mensen die beweren dat deze praktijk wijdverbreid is en dat het positief bijdraagt ​​aan het vergroten van de vaardigheden van kinderen en jongeren.

Wat is jouw mening: vind je het echt overdreven om huiswerk te geven of is het een doodnormale gewoonte?

Advertisement