Een 6-jarige vraagt ​​om maar 4 dagen per week naar school te gaan: "Ik heb meer tijd nodig om te spelen en te rusten"

Janine image
door Janine

16 Februari 2023

Een 6-jarige vraagt ​​om maar 4 dagen per week naar school te gaan: "Ik heb meer tijd nodig om te spelen en te rusten"
Advertisement

Werken, studeren of iets anders doen gedurende de dag kan voor iedereen erg vermoeiend zijn. Juist om deze reden voorzien veel beroepen in rustdagen die meestal samenvallen met het weekend en helaas slechts twee dagen duren. Er zijn veel landen waar maatregelen worden genomen om deze periode te verlengen en de werkweek is teruggebracht tot 4 dagen in plaats van 5 of zelfs 6.

Waar dit alles echter nog geen realiteit is geworden, zijn er mensen die het blijven aankaarten en vragen om maatregelen op dit gebied. Wat de hoofdpersoon van dit verhaal deed. We vertellen je wat meer over hem.

via @jess_kenyon/Tik Tok

Advertisement
@jess_kenyon/Tik Tok

@jess_kenyon/Tik Tok

Brodie Kenyon uit Georgia, in de Verenigde Staten, is beroemd geworden op internet vanwege een bijzonder verzoek aan de regering: hij wil heel graag dat de week van de verplichtingen wordt teruggebracht van 5 naar 4 dagen. Een normale en al bekende vraag, aangezien hij door de jaren heen door velen is gesteld. Wat in dit geval interessant is, is dat onze hoofdrolspeler pas 6 jaar oud is en desondanks meer dagen wil besteden aan zijn interesses.

De jongen maakte een korte clip waarin hij zijn behoeften besprak en deelde deze vervolgens op het Tik Tok-account @jess_kenyon. Op de beelden hoor je de kleine zeggen: "Hallo allemaal, mijn naam is Brodie en dit protestbericht is voor de regering. Ik zou echt willen dat er 3 vrije dagen in een week waren - vervolgde hij - ik ben erg moe op school de laatste tijd en ik droom van een paar momenten van rust. Twee dagen is niet genoeg, ik heb 3 dagen nodig om te spelen, om met mijn oma te wandelen, om thuis te blijven of om uit te gaan en te doen wat ik wil".

Advertisement
@jess_kenyon/Tik Tok

@jess_kenyon/Tik Tok

Duidelijke en directe woorden die veel gebruikers hebben geïnteresseerd, de video werd namelijk meer dan 10 miljoen keer bekeken. Het maakt niet uit of het een kind was die deze oproep deed, het gaat erom dat dit onderwerp opnieuw in de schijnwerpers is gezet.

Velen hebben een opmerking achtergelaten waarin ze het eens zijn met het verzoek van het kind en stellen dat de vermindering in gelijke mate moet gelden voor zowel werk als school.

@jess_kenyon/Tik Tok

@jess_kenyon/Tik Tok

Sommige landen hebben deze keuze al in praktijk gebracht en verklaarden dat ze er alleen maar voordelen van hadden: niet alleen zijn werknemers meer uitgerust, rustiger en gelukkiger, maar hun gemoedsrust zou de dagelijkse prestaties en de bedrijfssystemen waartoe ze behoren ten goede komen. 24 uur langer kunnen rusten zou immers perfect zijn om op de best mogelijke manier weer aan de week te beginnen en nog actiever en productiever te zijn.

Ben je het eens met dit idee of vind je het genoeg om alleen op zaterdag en zondag te doen wat je wilt?

Advertisement