Moeder maakt de boterhammen 5 weken van tevoren klaar die haar zoontje mee naar school neemt: overspoeld met kritiek

Janine image
door Janine

06 Mei 2023

Moeder maakt de boterhammen 5 weken van tevoren klaar die haar zoontje mee naar school neemt: overspoeld met kritiek
Advertisement

Als je een gezin hebt, werkt en meerdere dingen op één dag moet doen, is het absoluut noodzakelijk om de beste manier te vinden om jezelf te organiseren om alles te kunnen doen. Soms valt het echter niet mee en kan het gebeuren dat je iets met minder aandacht doet dan nodig is of erger nog, dat je het gewoon niet af kunt maken. Om dit te voorkomen, besluiten veel mensen om sommige taken zoveel mogelijk van tevoren te doen, om zo meer tijd voor andere dingen te hebben.

Het is precies wat de moeder dacht te doen die in het middelpunt van dit verhaal staat, jammer dat haar keuze veel kritiek kreeg van andere ouders die de betekenis ervan niet begrepen. Maar we leggen beter uit wat er is gebeurd en de reden voor deze reactie.

via Mirror

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Een Australische vrouw genaamd Elise plaatste haar "truc" in een Facebook-groep om de bereiding van maaltijden voor haar zoon beter te beheren. De vrouw plaatste een foto van 27 boterhammen op sociale media, vergezeld van het onderschrift: "De schoollunch van mijn zoon voor 5 weken is klaar". Iets wat tot een verhitte discussie heeft geleid.

Elke ouder organiseert zijn tijd en het beheer van zijn kinderen volgens een persoonlijk schema en op basis van de vele plichten die er te doen zijn, heeft deze moeder ervoor gekozen om de voorbereiding van de lunch van haar kind te optimaliseren, te anticiperen en in te vriezen, hoe tegenstrijdig ook met de meningen van anderen. Velen hebben zich tegen haar keuze uitgesproken, met het argument dat kinderen verse maaltijden nodig hebben en geen slappe boterhammen, zoals in dit geval, om te ontdooien en te eten.

De vrouw wilde echter preciseren: "Laat me duidelijk zijn, ik geef mijn zoon geen slappe boterhammen, ik haal ze altijd de avond ervoor uit de vriezer en ze ontdooien goed, dus ze zijn vers".

Advertisement
Buttystock - Not the actual photo

Buttystock - Not the actual photo

Ondanks de verduidelijking waren er velen die haar bekritiseerden en beweerden dat ze een "slechte moeder" was vanwege deze lunches, maar het kon haar niets schelen en diende hen van repliek. “Je moet gewoon zorgvuldig het voedsel kiezen waarmee je de boterhammen belegt - schreef ze als reactie op de opmerkingen - ik doe er niet zomaar iets op, maar ik evalueer het, om het brood vers te houden en niet de kwaliteit te verminderen van wat mijn zoon eet".

Terwijl aan de ene kant velen het oneens waren, waren er aan de andere kant degenen die haar verdediging op zich namen en beweerden dat ze hetzelfde doen vanwege een kwestie van tijd en dat ze om deze reden geen afbreuk doen aan de kwaliteit van wat is bedoeld voor de kinderen. “Mijn moeder deed het ook - schrijft een gebruiker - en ik moet toegeven dat ik nooit het verschil heb opgemerkt met de vers bereide boterhammen en ik ben er nooit ziek van geworden”.

Kortom, boterhammen maken en invriezen voor de allerkleinsten is een praktijk die de meningen verdeelt: wat vind jij ervan?

Advertisement