Zweminstructeur legt uit waarom kinderen nooit in een handdoek gewikkeld mogen worden in het zwembad (+VIDEO)

Janine image
door Janine

08 Juni 2023

Zweminstructeur legt uit waarom kinderen nooit in een handdoek gewikkeld mogen worden in het zwembad (+VIDEO)
Advertisement

Er zijn dagelijkse gebaren die ieder van ons automatisch en bijna zonder erbij na te denken doet. Handelingen die we elke dag herhalen en waar we niet eens meer op letten, zijn zo inherent aan ons leven. Toch zijn er details waar we op moeten letten om acties in alle veiligheid uit te voeren.

Bijvoorbeeld: wat is het eerste dat je doet als je (klein)kind na de les uit het zwembad komt, of na het spelen in het water als je naar het strand gaat? De meesten zouden kunnen antwoorden: een handdoek om hem heen doen zodat hij het niet koud krijgt. Klopt, maar pas op hoe je dat doet! De hoofdpersoon van dit verhaal legde uit waarom.

via Daily Mail

Advertisement
scarnati.swim/Instagram

scarnati.swim/Instagram

Dit is Nikki Scarnati, een uitstekende Amerikaanse zweminstructeur, die besloot zichzelf te filmen in een korte clip om iets heel belangrijks uit te leggen. Het bericht is gericht aan alle volwassenen die kinderen begeleiden naar het zwembad. De vrouw en moeder, die er vanwege haar werk vele uren doorbrengt, merkte dat veel ouders de gewoonte hebben om een ​​ogenschijnlijk onschuldig gebaar te maken, maar dat een groot gevaar verbergt.

"Ik heb dit vaak zien gebeuren - legde Nikki uit - als ouder heb ik het zelf gedaan, maar het is verkeerd. Nu laat ik je zien hoe je je kleintje in een handdoek wikkelt. We hebben de neiging om het te doen door de armen en schouders te bedekken. Maar dit is niet verstandig”.

Waar zit het gevaar? Als het kind door puur toeval, afleiding of enige andere reden in het zwembad zou vallen, zouden zijn ledematen op deze manier volledig worden geblokkeerd door een zware, natte handdoek en zouden ze niet kunnen blijven drijven. Reden waarom Nikki, verder in de clip, de juiste manier uitlegt om het probleem op te lossen.

Advertisement
scarnati.swim/Instagram

scarnati.swim/Instagram

"Zodra de schouders van de kinderen zijn gedroogd, wikkel je de handdoek om hun lichaam, maar onder de armen, zodat ze vrij blijven. Gebruik ook - vervolgde ze - geen te lange handdoeken, want ze zouden erover kunnen struikelen".

De video is veel bekeken en kreeg evenveel reacties. Talrijke ouders bedankten de instructeur voor de aandacht die aan de kinderen werd gegeven en voor de keuze om iets even eenvoudigs als belangrijks te delen. "Ik had er nooit over nagedacht - merkte iemand op - het is iets dat ik altijd doe en ik had nooit gedacht dat zich zo'n gevaar zou kunnen verbergen". "Het overkwam me toen ik 2 jaar oud was - zei een gebruiker - ik viel in het water met een handdoek om me heen en andere mensen kwamen tussenbeide om me te redden, ik kon me niet bewegen".

Kortom, let op dit kleine detail. Als je een kind meeneemt naar het zwembad, wees dan voorzichtig om problemen en kleine ongelukken te voorkomen. Uiteindelijk is heel weinig genoeg.

Had je hier ooit aan gedacht?

Advertisement