Ze geeft 5-jarige zoon borstvoeding: “Ik ga ermee door tot hij wil stoppen”

Janine image
door Janine

19 Februari 2023

Ze geeft 5-jarige zoon borstvoeding: “Ik ga ermee door tot hij wil stoppen”
Advertisement

Wanneer is het juiste moment om te stoppen met het geven van borstvoeding aan je kind? Hoewel moedermelk een essentiële en voedzame voeding is voor de pasgeborene, wordt het ook een "natuurlijke troost" voor het kind tot 2 jaar. In feite is dit min of meer de aanbevolen leeftijd om te stoppen met borstvoeding en het kind te laten wennen aan een andere benadering van eten. Er zijn echter ouders die daar anders over denken en die de ervaring van het geven van borstvoeding voortzetten, zelfs als hun kinderen de leeftijd van 5 jaar hebben bereikt. Dat geldt ook voor de hoofdrolspeelster van dit verhaal, een moeder die verklaarde dat ze haar 5-jarige zoon borstvoeding zou blijven geven zolang hij dat wilde.

via Instagram / the.lauren.mcleod

Advertisement

Lauren McLeod is een 29-jarige Australische moeder die ervan overtuigd is dat ze haar 5-jarige zoon borstvoeding kan blijven geven. De vrouw werd in 2017 voor het eerst moeder, toen ze beviel van de kleine Bowie. Een paar jaar later beviel ze van haar tweede kind, Tigerlily, geboren in 2020. Beide kinderen kregen vanaf het begin borstvoeding, en niet alleen tijdens de eerste twee levensjaren, wanneer moedermelk sowieso altijd geïntegreerd zou moeten zijn met vast voedsel. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is borstvoeding een van de beste manieren om de gezondheid en overleving van een kind te waarborgen, maar volgens richtlijnen wordt borstvoeding uitsluitend aanbevolen binnen de eerste 6 maanden waarna het kind met vast voedsel kan beginnen, en deze praktijk binnen 2 jaar wordt stopgezet. Lauren is echter niet al te overtuigd en reageert daarom op degenen die haar bekritiseren omdat ze haar kind borstvoeding blijft geven, hoewel hij 5 jaar oud is:

"Het is niet raar... het is volkomen normaal, en ik ga door tot ze willen stoppen." Verder voegde ze eraan toe dat ze naast de moedermelk allebei haar kinderen voldoende te eten geeft.

Advertisement

"Veel van de negatieve meningen die mensen hebben over borstvoeding zijn vaak gebaseerd op culturele vooroordelen en gebrek aan kennis over het onderwerp, wat een deel van de reden is waarom ik mijn verhaal deel," zei Lauren, "om mensen te helpen begrijpen dat borstvoeding natuurlijk is."

Lauren is zo overtuigd van de "kracht" van moedermelk dat ze zelfs de 8 maanden oude zoon van een goede vriendin borstvoeding gaf: "Het was een beetje raar om een ​​baby te voeden die niet van mij was, maar niet op een negatieve manier. Het voelde zo natuurlijk en het was erg leuk om mijn vriendin te helpen, aangezien de baby nog maar 8 maanden oud was”, zei de jonge moeder.

Natuurlijk, het is een onderwerp dat vaak tot eindeloze discussies leidt, maar wat vind jij? Wat is de juiste leeftijd om te stoppen met het geven van borstvoeding aan een baby? Schrijf ons jouw mening in de reacties!

Advertisement