"We hebben een vijfling gekregen, maar we houden er maar één: de anderen staan we ter adoptie af”

Janine image
door Janine

24 Februari 2023

"We hebben een vijfling gekregen, maar we houden er maar één: de anderen staan we ter adoptie af”
Advertisement

Het krijgen van een kind verandert ongetwijfeld het leven van veel ouders, in de meeste gevallen ten goede, maar er zijn ook mensen die zich niet in staat voelen om deze grote verantwoordelijkheid onder ogen te zien en deze op de een of andere manier proberen te “beperken”. Het zou natuurlijk voldoende zijn om erover na te denken voordat je besluit een weerloos klein wezen ter wereld te brengen, in plaats van achteraf, om elk soort probleem te voorkomen. Zo'n beslissing moet alleen worden genomen en in praktijk worden gebracht als je zeker weet dat je het kunt, anders loop je het risico dat je de kleintjes benadeelt.

In het verhaal dat we je gaan vertellen, bijvoorbeeld, wilden vader en moeder al heel lang een kind en toen ze ontdekten dat ze een vijfling verwachtten, reageerden ze totaal onverwacht. We vertellen hoe het is gegaan.

via Viralistas

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Het verhaal speelde zich af in Vigo, in Spanje, waar een stel van 34 en 37 jaar oud, dat anoniem bleef, zei dat ze ongeveer 6 jaar hadden doorgebracht in de hoop een kind op de wereld te kunnen zetten en, na vele pogingen, de vrouw zwanger werd. Iets wat hen enorm gelukkig maakte, maar niet alles was rooskleurig, vooral voor de kinderen.

Toen ze eenmaal ontdekten dat ze 5 baby's verwachtten, maakte het stel een drastische en onverwachte keuze: ze zouden er maar één houden, terwijl de andere 4 ter adoptie zouden worden afgestaan.

"We waren van plan om maar 1 kind te krijgen, niet 5, we voelen ons niet in staat om ze allemaal groot te brengen - zeiden de nieuwe ouders - Omdat we niet kunnen weten wie van hen de meest intelligente zal zijn, hebben we gekozen op basis van schoonheid".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De beslissing heeft het web duidelijk sprakeloos gemaakt, wat een groot aantal opmerkingen en kritiek heeft veroorzaakt naar het stel toe. Er zijn mensen die beweerden dat het niet juist was om ze in verschillende gezinnen te laten opgroeien, dat ze voor altijd gescheiden zouden zijn zonder ooit de kans te krijgen om hun broertjes te leren kennen. Velen hebben de kilheid van deze beslissing onderstreept en gewezen op de noodzaak en het belang om ervoor te zorgen dat ze bij elkaar blijven.

Toch hebben deze mama en papa hun beslissing genomen en lijken ze niet bereid om op hun schreden terug te keren. Ze wilden maar één kind en zo moet het zijn. Geen twijfel of wroeging: "We willen ook dat andere gezinnen de kans krijgen om er een te krijgen - bekende de vader - op deze manier zullen de 4 kinderen waarvan we gescheiden zijn, andere stellen blij maken die er niet gemakkelijk een kunnen krijgen.

Wat vind je van deze keuze?

Advertisement