Bedrijf biedt 15.000 euro aan alle werknemers die besluiten kinderen te krijgen

Janine image
door Janine

30 April 2023

Bedrijf biedt 15.000 euro aan alle werknemers die besluiten kinderen te krijgen
Advertisement

Personeelsselectie is voor geen enkel bedrijf een gemakkelijke taak: de zoektocht naar een ideale kandidaat kan moeilijk zijn omdat de vereisten soms zeer specifiek kunnen zijn. Om deze reden denken sommige bedrijven erover hun inspanningen te verdubbelen om te proberen goede kandidaten aan te trekken voor de aangeboden baan: Osedea, een Canadees bedrijf gespecialiseerd in digitale technologieën dat zich sinds kort ook in Frankrijk heeft gevestigd, weet er iets van. De directeur van de nieuwe vestiging wil 10 à 15 pas afgestudeerden aannemen. Voornamelijk ontwikkelaars, ontwerpers en digitale experts.

via 20minutes

Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Het bedrijf heeft namelijk een nogal ongebruikelijk initiatief gelanceerd: het heeft besloten om 15.000 euro uit te keren aan werknemers die een gezin willen stichten: "We zijn ons er terdege van bewust dat jongeren dromen van trouwen en kinderen krijgen, maar tegenwoordig kan het ingewikkeld zijn. Daarom bieden we hen ondersteuning", aldus de directeur van de vestiging in Frankrijk.

Naast deze financiële impuls heeft het bedrijf besloten om zijn werknemers die al op de loonlijst staan ​​ook te belonen met een dienstverband van minimaal twee jaar met een cheque van 5.000 euro en de mogelijkheid om op afstand te werken. "Om onze werknemers de mogelijkheid te geven een gezin te stichten zonder daarvoor offers te hoeven brengen, hebben we een benefietprogramma opgezet met de naam Building Families", legt het bedrijf uit.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Beslissen om een ​​gezin te stichten is een belangrijke en spannende beslissing. Daarom bieden we iedereen in het bedrijf dezelfde ondersteuning om een ​​gezin te stichten, ervoor te zorgen en een diepe band te vormen met de nieuwkomer in huis", zegt Martin Coulombe, oprichter van het bedrijf in kwestie.

Maar daar stopte het bedrijf zeker niet: het besloot bonussen aan te bieden voor vruchtbaarheidsbehandelingen, adoptie en ouderschapsverlof om alle werknemers te helpen een nieuwe gezinseenheid op te bouwen. Een eerder uniek dan zeldzaam initiatief dat een uitstekend voorbeeld is voor andere bedrijven, vind je ook niet?

Advertisement