De vrouw weigert de stekker eruit te trekken: 3 jaar later wordt de man wakker en zegt drie belangrijke woorden tegen haar

Janine image
door Janine

23 Februari 2023

De vrouw weigert de stekker eruit te trekken: 3 jaar later wordt de man wakker en zegt drie belangrijke woorden tegen haar
Advertisement

Als je jong trouwt, stel je je natuurlijk een mooie toekomst voor. Normaal gesproken is dit wat er zou moeten gebeuren als het leven niet van plan is er op de een of andere manier een stokje voor te steken. Het stel dat de hoofdpersoon van dit verhaal is, moest bijvoorbeeld aan het begin van hun huwelijksleven samen een enorm trauma ondergaan. De jonge vrouw zat plotseling 3 lange jaren zonder echtgenoot, jaren die de man in coma in een ziekenhuisbed doorbracht. Op zijn zachtst gezegd een moeilijk moment, dat de liefde en hoop die een vrouw had voor het herstel van haar jonge echtgenoot onder druk zette. Maar uiteindelijk gebeurde er een wonder.

via Instagram / mattdavisrecovery

Advertisement

Het tragische verhaal begon in juli 2011: de jonge Matt had zijn vrouw verteld dat hij een ritje op zijn motor zou gaan maken. Niets vreemds aan dat uitje - zij, Danielle Davis, zou zoals altijd thuis op hem hebben gewacht. Die dag kreeg Danielle echter het telefoontje dat niemand ooit zou willen krijgen: een dokter legde haar uit dat Matt een vreselijk motorongeluk had gehad en op dat moment in het ziekenhuis lag. Het werd meteen duidelijk dat Matt weinig hoop had op herstel, aangezien hij veel te veel ernstige verwondingen had opgelopen, ook aan zijn hersenen. Volgens de artsen had de man 10% kans om weer bij bewustzijn te komen en slechts 5% kans om volledig te herstellen. De keuze lag op dit moment in handen van Danielle: de stekker eruit trekken of niet? Een uiterst moeilijke keuze, die niemand ooit zou moeten maken.

Danielle ging door met haar leven in de hoop dat haar man zou herstellen en gedurende 3 lange jaren was ze aan zijn zijde met het enige verlangen om hem zijn ogen weer te zien openen. Matt werd overgeplaatst met alle apparatuur die nodig was om hem in leven te houden in het huis van Danielle's moeder. Uiteindelijk gebeurde het wonder: Matt werd wakker en zijn eerste woorden waren "Ik probeer het".

Advertisement

Tegen alle medische verwachtingen in werd Matt wakker en voelde dat hij zijn armen en benen kon bewegen. Zijn rehabilitatie was zeker niet gemakkelijk en er waren veel moeilijkheden, ook op emotioneel vlak: Matt had zijn geheugen verloren en had geen herinneringen meer aan zijn vrouw. De twee begonnen daarom hun verhaal opnieuw en hoewel Matt enige tijd geen idee had wie Danielle was, erkende hij dat hij blij was met haar getrouwd te zijn en dat hij zich dankzij haar aan iets kon vasthouden om verder te gaan.

Een ongelooflijk verhaal, dat onderstreept hoe ware liefde zelfs de zwaarste tegenspoed kan weerstaan.

Advertisement