Restaurant verbiedt kinderen onder de 10 jaar toegang: “We konden er niet meer tegen”

Janine image
door Janine

26 Februari 2023

Restaurant verbiedt kinderen onder de 10 jaar toegang: “We konden er niet meer tegen”
Advertisement

Als het gaat om het nemen van maatregelen die de "vrijheid" van kinderen beperken, bestaat altijd het risico om overspoeld te worden met kritiek, ook al zijn het slechts regels die opgelegd moeten worden om privé-activiteiten, zoals restaurants, in stand te houden. Het is geen nieuws dat er plaatsen zijn, zoals restaurants, die kinderen de toegang weigeren. Eén restaurant in het bijzonder deed over zich praten op sociale media na het publiceren van een bericht waarin werd aangeprezen dat kinderen onder de 10 jaar niet langer in het restaurant zouden worden toegelaten. Natuurlijk is er kritiek geweest, maar er zijn er ook die dit standpunt hebben gesteund. Laten we de details bekijken.

via Facebook / Nettie's House of Spaghetti

Advertisement

We love kids. We really, truly, do. But lately, it’s been extremely challenging to accommodate children at Nettie’s....

Pubblicato da Nettie's House of Spaghetti su Giovedì 9 febbraio 2023

Een restaurant in New Jersey (VS), het "Nettie's House of Spaghetti", heeft een belangrijke update op haar Facebook-pagina gepubliceerd, waarin ze aankondigden dat kinderen onder de 10 jaar niet meer in het restaurant zouden worden toegelaten. "We houden van kinderen, echt. Maar de laatste tijd is het buitengewoon moeilijk geweest om ze bij Nettie te verwelkomen. Tussen de niveaus van lawaai, het gebrek aan ruimte voor kinderstoelen, het krankzinnige opruimen van de rotzooi en de verantwoordelijkheid voor kinderen die door het restaurant rennen, hebben we besloten dat het tijd was om het heft in eigen handen te nemen”, legt de restaurantdirectie uit. In feite zijn het probleem voor veel restaurants niet de kinderen zelf, maar het gebrek aan toezicht en beleefdheid dat sommige ouders totaal lijken te hebben verwaarloosd.

"Het is geen lichtvaardig genomen besluit, maar de recente gebeurtenissen hebben ons ertoe aangezet dit nieuwe beleid op te leggen", luidt het bericht.

Advertisement

We’ve been working on some things over the past few weeks….

Pubblicato da Nettie's House of Spaghetti su Mercoledì 2 marzo 2022

Het is een maatregel die ook degenen treft met goed opgevoede kinderen die prima een avondje naar een restaurant kunnen, maar de eigenaren van de Nettie moesten het nemen om hun activiteit te waarborgen. Veel klanten toonden zich heel begripvol: "We hebben een dochter van 3 jaar en we zijn zeker niet verontwaardigd, integendeel, we zijn het 1000% eens met Nettie", staat er in een reactie op het Facebook-bericht. "We hebben er nooit aan gedacht om onze kleine naar Nettie's te brengen, omdat we willen genieten van het avondeten, een pauze willen nemen. Het is sowieso niet de juiste omgeving voor een kind", zei een andere gebruiker, die de beslissing van het restaurant steunde.

Kortom, hoewel dit verbod de clientèle enorm lijkt te beperken, zijn velen het eens met deze keuze: wat denk jij?

Flickr / Joe Shlabotnik / Not the actual photo

Flickr / Joe Shlabotnik / Not the actual photo

Advertisement