Vader verliest de voogdij over zijn dochter nadat hij Alexa heeft gevraagd op haar te passen

Janine image
door Janine

05 Maart 2023

Vader verliest de voogdij over zijn dochter nadat hij Alexa heeft gevraagd op haar te passen
Advertisement

Kinderen krijgen is een grote vreugde, maar ook een verantwoordelijkheid: vanaf de dag dat ze geboren worden, hebben kinderen de constante zorg van hun vader en moeder nodig en - vooral in de eerste levensjaren - is het erg moeilijk om zelf vrije tijd te vinden. In elk geval zijn de meeste ouders hierop voorbereid, of slagen ze er in ieder geval in zich aan te passen aan de nieuwe levensstijl en - hoewel het erg stressvol kan zijn - zouden ze nooit meer terug willen, vooral niet na het zien van de glimlach van hun kleintje na een dag gewerkt te hebben.

Helaas hebben niet alle ouders hun hoofd op hun schouders en sommigen zijn niet erg bekend met het concept van "prioriteit": een jonge vader heeft in feite de voogdij over zijn dochter verloren "door" Alexa.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Nee, Alexa is niet de naam van een echte vrouw, maar een apparaat dat op veel spraakopdrachten reageert: handig in een supermodern huis om ook als je buiten de deur bent het licht en de verwarming onder controle te houden, maar het is ook een geldige bondgenoot voor het instellen van herinneringen, wekkers, takenlijsten en antwoorden op de meest uiteenlopende vragen. Welnu, deze jonge 30-jarige vader bedacht om de virtuele assistent te vragen om op zijn 5-jarige dochter te passen terwijl hij in de kroeg was.

Na enkele uren van huis te zijn geweest, ontdekten de autoriteiten het incident pas rond 2 uur de volgende ochtend, toen ze een melding ontvingen van buren die een ernstige ruzie uit zijn tuin hoorden komen. Alsof dat nog niet genoeg was, had de dertigjarige, eenmaal thuisgekomen, een geanimeerd gesprek met zijn vriendin.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Hij zei dat hij zijn dochter thuis had gelaten, maar hij heeft een app op zijn telefoon om haar slaap te volgen", zei zijn advocaat, Gareth Walters. “Het is hoe dan ook een jonge man met een goede reputatie." Argumenten die de rechtbank niet voldoende achtte om te besluiten de man de voogdij over het kind te ontzeggen en hem ervan te beschuldigen niet voor het kind te kunnen zorgen.

Een ongetwijfeld drastische beslissing, vind je niet? Heeft de dertigjarige volgens jou gekregen wat hij verdiende of niet?

Advertisement