Deze moeder verwacht haar zestiende kind en bekent dat ze niet wil stoppen

Janine image
door Janine

04 Maart 2023

Deze moeder verwacht haar zestiende kind en bekent dat ze niet wil stoppen
Advertisement

Er zijn mensen die niet echt van kinderen houden en ze liever niet willen, dan zijn er mensen die er minstens één willen en anderen die zich willen omringen met kinderen om voor te zorgen. Welnu, mevrouw Lyette Reback valt in de laatste categorie. De 40-jarige vrouw groeide op als enig kind en, omdat ze omringd wilde worden door een groter gezin, slaagde erin haar droom waar te maken en is in verwachting van haar zestiende kind.

Ze beviel op 21-jarige leeftijd van haar eerstgeborene en is sindsdien niet meer gestopt: ze bracht een volle 10 jaar van haar leven zwanger door, waarin ze 273 kilo aankwam en afviel.

via Littlethings

Advertisement

Met al die kinderen om voor te zorgen, voelt haar huis meer aan als een klein familiebedrijf, maar het is ongelooflijk georganiseerd. Het is Lyette die zorgt voor de opvoeding van elk individueel kind, terwijl haar man David aan het werk gaat om voor de wekelijkse boodschappen van 650 euro te zorgen. De twee ontmoetten elkaar toen ze allebei net 19 jaar oud waren. Slechts 10 dagen na die liefde op het eerste gezicht besloten ze te trouwen en twee jaar later arriveerde hun eerste dochter.

Het echtpaar heeft zes zonen en negen dochters, van wie er elf biologisch zijn en vier geadopteerd, in de leeftijd tussen 20 en 4 jaar. "Tijdens al mijn zwangerschappen heb ik nog nooit een keizersnede gehad!" merkte de supermoeder op, die ook de tijd vond om een ​​boek te schrijven over hoe je de tijd thuis het beste kunt besteden met je kinderen. Een typische dag in een gezin als dit? Dat is snel gezegd.

Advertisement

"Ik sta elke dag om 5.30 uur op, begin de dag met een gebed en maak een lijst met taken. Daarna maak ik de kinderen wakker zodat we samen kunnen komen voor thuisonderwijs," zei Lyette. De vrouw leert haar kinderen wiskunde, wetenschappen, talen, geschiedenis en kunst en geeft haar kinderen een lijst met huishoudelijke taken op basis van hun leeftijd. Trinity, 13, en Liberty, 11, bereiden bijvoorbeeld drie maaltijden per dag, terwijl de andere broers en zussen stofzuigen, toiletten schoonmaken, afstoffen, enz. Alle kinderen nemen deel aan gemeenschapsevenementen en helpen met het goede doel van hun moeder.

Ze zijn een hechte familie: ze slagen er bijna altijd in om samen te eten en ze organiseren ook wekelijks een filmavond. ’S Avonds zorgt Lyette ervoor dat elk kind voor het slapengaan wordt ingestopt in bed: "Soms is het zo uitdagend dat ik mijn eigen naam nauwelijks kan onthouden, maar het is de moeite waard", merkte ze op.

Zou jij zo'n groot gezin willen hebben?

Advertisement