Toerist ontdekt dat in Noorwegen ouders hun kinderen in kinderwagens op straat laten terwijl ze in het café zitten

Janine image
door Janine

27 Februari 2023

Toerist ontdekt dat in Noorwegen ouders hun kinderen in kinderwagens op straat laten terwijl ze in het café zitten
Advertisement

Ouders over de hele wereld hebben vaak tegenstrijdige meningen over de beste manier om voor hun kinderen te zorgen. De perfecte ouderhandleiding bestaat niet en daarom heeft iedereen zijn zegje over voeding, aankleden, dutjes enzovoort. Maar er zijn enkele onderwerpen waar iedereen het over eens lijkt te zijn. Nou ja…bijna iedereen. In Noorwegen lijkt het bijvoorbeeld heel normaal om kinderwagens buiten te laten staan ​​met je kleintjes erin, tijdens het winkelen of een kopje koffie drinken in een bar. Geconfronteerd met deze gewoonte, keken veel gebruikers vol afgrijzen hun ogen uit en vroegen zich af of het een gemeenschappelijke en gedeelde keuze was.

Advertisement
Flickr / Not the actual photo

Flickr / Not the actual photo

Er is natuurlijk altijd veel bezorgdheid over de gezondheid van een kind, en daarom klinkt het misschien zo vreemd dat er in Noorwegen ouders zijn die vreedzaam leven en hun kind “achterlaten” buiten de deur van een restaurant, in de kinderwagen, om hun dingen te doen. Het debat werd nieuw leven ingeblazen door de video van een Australische influencer, Olly Bowman, die op zijn beurt verbaasd was over deze ongebruikelijke praktijk. Waar de meeste Europese en niet-Europese ouders zich zorgen om maken, naast het risico dat kan voortvloeien uit lage temperaturen, is ook dat van de veiligheid van het kind zelf: "Ontvoeren ze nooit iemand in Noorwegen?”, is een van de opmerkingen die wordt gemaakt naar aanleiding van Olly's videogetuigenis.

In feite hebben de twijfels van veel gebruikers, naast de kou, vooral betrekking op de veiligheid van het kind. Nadat hij dit nieuws had gedeeld, ging Olly enkele Noorse ouders interviewen om hun mening over deze gewoonte beter te begrijpen.

Advertisement
Flickr / Not the actual photo

Flickr / Not the actual photo

Op de vraag of het onder ouders in Noorwegen gebruikelijk was om hun kinderen in kinderwagens op straat achter te laten, antwoordde een persoon dat het zeker gebeurt, maar dat "het ook afhangt van waar je bent", eraan toevoegend: "In Oslo, ja". Ook al worden er talloze kinderwagens gestolen, zou niemand er ooit aan denken om een ​​kinderwagen te stelen met een kind erin, althans dat is de perceptie die de Noren hebben.

"De ervaringen van ouders zijn overwegend positief en de meeste ouders hebben geen potentieel gevaarlijke situaties meegemaakt", vatte Olly samen na zijn onderzoek. Uiteraard is het erg belangrijk dat de kinderen geschikte kleding dragen.

Wat vind je van deze gewoonte? Zou jij in alle rust een kop koffie kunnen drinken wetende dat je kindje in de kinderwagen buiten op je wacht?

Advertisement