Hij gaat op reis met zijn vriendin in plaats van voor zijn neefje te zorgen: de hele familie noemt hem egoïstisch

Janine image
door Janine

02 Maart 2023

Hij gaat op reis met zijn vriendin in plaats van voor zijn neefje te zorgen: de hele familie noemt hem egoïstisch
Advertisement

Voor veel mensen komt familie op de eerste plaats: ze proberen altijd beschikbaar te zijn en hun dierbaren te helpen, of het nu ouders of broers en zussen zijn. Zelfs als je niet altijd met elkaar overweg kunt, is er die bloedband en gedeelde levensreis die het moeilijk maakt om "nee" te zeggen tegen sommige verzoeken, maar er zijn grenzen.

Je kunt er niet mee instemmen om een ​​familielid in moeilijkheden voortdurend te helpen, vooral als dit zich vertaalt in het opgeven van je leven: dit is wat de hoofdpersoon van ons verhaal denkt, een 24-jarige jongen die ruzie had met zijn 31-jarige broer Luke zijn vrouw Emma, ​​​​28 jaar.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Mijn broer Luke en zijn vrouw Emma hebben een zoon, Kyle, die 4 jaar oud is. Ik heb over het algemeen niet veel geduld met kinderen, maar Kyle is mijn kleine neefje en Emma kreeg een baan in dezelfde stad waar ik woon, dus verhuisden ze naar mijn buurt en het afgelopen jaar stemde ik ermee in om 1 of 2 keer per twee weken op de kleine te passen. Ik werk op afstand, dus ik kon alles heel flexibel regelen. Kyle was ook goed opgevoed en stoorde me niet tijdens het werk", legde de man uit.

Na een paar maanden slaagde Luke er in om werk te vinden in de stad waar hij net met zijn vrouw was verhuisd en dit maakte de zaken een beetje ingewikkeld: "Hierdoor waren ze steeds meer afhankelijk van mij om voor Kyle te zorgen. Het ging van een of twee keer in de twee weken tot ongeveer 3 dagen per week. Bovendien is het gedrag van Kyle drastisch veranderd. Om heel eerlijk te zijn, kan ik de jongen bijna niet meer uitstaan, die rent en schreeuwt terwijl ik probeer te werken en hij gedraagt zich over het algemeen heel vervelend,” vervolgde hij.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Emma begon de man zelfs te vragen zijn meubels aan te passen om het huis "veiliger" te maken, maar hij bleef geduldig en deed er vaag over. De man was ook gewend om minstens één weekend per maand buiten de stad door te brengen met zijn vriendin, maar de "plicht" jegens Luke bracht hem ertoe het uit te stellen. Nadat hij zijn persoonlijke leven een paar maanden had opgegeven, vertelde de 24-jarige Luke echter dat hij voor een week zou vertrekken. Zowel de broer als zijn vrouw waren woedend: "Ze vertelden me dat ik moest stoppen met deze “kinderachtige uitstapjes” en dat ik meer verantwoordelijkheid moest nemen omdat “ik nu een oom ben”. Nadat ik dit had gehoord, verloor ik mijn geduld”, vertelde hij.

Na de ruzie ontving de man een reeks berichten van zijn ouders die hem verwijten maakten en Luke's kant kozen en dit destabiliseerde hem, wat hem ertoe aanzette om advies op internet te zoeken: "Ik begin me af te vragen of ik echt meer verantwoordelijkheid moet nemen", merkte hij op. Het web is het volledig eens met de an die hem adviseert om standvastig te blijven en met niemand te praten totdat hij een verontschuldiging ontvangt.

Wat denk jij ervan?

Advertisement