"Ik werk liever dan thuis te blijven en voor mijn kinderen te zorgen: dat is makkelijker"

Janine image
door Janine

03 Maart 2023

"Ik werk liever dan thuis te blijven en voor mijn kinderen te zorgen: dat is makkelijker"
Advertisement

Veel mensen dromen van kinderen: een gezin stichten is een geweldige ervaring, vol emoties, vreugde, maar ook verantwoordelijkheid en toewijding. Om deze reden besluiten veel vrouwen, als ze eenmaal moeder zijn geworden, hun carrière op te geven om de groei van hun kinderen te volgen, terwijl anderen ervoor kiezen om hun baan te behouden, juist om "een pauze" te nemen van hun kinderen.

Dit is het geval van Sarah Torresan, een vrouw uit Melbourne, in Australië, die zei dat ze liever werkt dan “de hele tijd” thuis voor de kinderen te zorgen, omdat ze het “beroep van thuisblijfmoeder” als moeilijker beschouwd.

via NYPost

Advertisement

Sarah deelde haar gedachte op haar sociale kanalen: "Als ik moest kiezen tussen thuis blijven bij de kinderen of werken na een moeilijke nacht, zou ik altijd en alleen voor mijn carrière kiezen", legde ze uit. Kort daarna legde ze haar redenen uit en zei dat - hoewel ze dol is op haar kinderen - het erg moeilijk is om tijd voor jezelf te vinden als je thuis bent met de kinderen, al is het maar om gewoon te genieten van een simpele kop koffie.

"Naar het werk gaan is zoveel gemakkelijker dan thuisblijven bij de kinderen, omdat ik naar kantoor kan gaan, volwassen gesprekken kan voeren met andere mensen, mijn hersenen gebruiken die ik al lang niet meer heb gebruikt, en dan naar huis gaan, in mijn eentje naar muziek of podcasts luisteren. Bovendien mis ik mijn kinderen en ik kan niet wachten om ze te zien en zij kunnen niet wachten om mij ook te zien", voegde ze eraan toe.

Advertisement

Sarah sloot haar gedachte af met een eerlijke opmerking: "De meeste thuisblijfouders dromen ervan om 45 minuten in hun auto te zitten en naar muziek te luisteren of warme koffie te drinken met een collega", merkte ze op.

Mensen waren verdeeld over de post, waarbij sommige gebruikers het volledig met haar eens waren: "Werk is mijn betaalde pauze van mijn baan als huisvrouw", schreef een jonge moeder. Anderen waren het echter sterk oneens met haar woorden: "Ik zou absoluut niet liever op het werk zijn: ik ben al 8 jaar een thuisblijfmoeder en ik kan doen wat ik wil", schreef een vrouw. Weer anderen hadden een neutrale mening.

Wat denk jij ervan?

Advertisement