Vader praat met zoon over pesten en stelt voor om te reageren op provocaties (+VIDEO)

Janine image
door Janine

26 Februari 2023

Vader praat met zoon over pesten en stelt voor om te reageren op provocaties (+VIDEO)
Advertisement

Kinderen een goede opvoeding geven is een van de belangrijkste doelen van elke ouder. Het is echter niet altijd gemakkelijk om ze eerlijke, oprechte en uitstekende metgezellen te maken. De situaties waarin ze zich kunnen bevinden zijn talrijk en het is niet altijd vanzelfsprekend om het antwoord op zak te hebben om ze aan de kinderen uit te leggen en ze de juiste aanwijzingen te geven om te handelen. Hoe moeten ze zich bijvoorbeeld gedragen bij pesten?

Voor veel mensen is het van belang om dit eerst kenbaar te maken aan de leerkrachten, als het op school gebeurt, aan de ouders zelf en daarna wellicht de direct betrokkenen aan te spreken. Voor de vader die centraal staat in dit verhaal, zou de beste methode een andere zijn en hij sprak erover met zijn zoon in een clip die op internet werd gedeeld. Laten we eens kijken.

via DINASTÍA DE NIGRIS/Youtube

Advertisement

Alfonso 'Poncho' de Nigris is een Mexicaanse televisiepresentator waar het internet over praat vanwege een video waarin hij zich confronteert met zijn zoon. Op de beelden zitten de twee in de auto en bekent de jongen dat hij werd gepest.

We kunnen niet ontkennen hoezeer dit fenomeen elke dag belangrijker wordt en hoeveel jongens en meisjes van alle leeftijden het doelwit worden. Daarom zou elke ouder het onderwerp moeten behandelen, vooral wanneer de allerkleinsten de discussie openen en samen met hen proberen uit te vinden hoe ze ermee om moeten gaan.

Advertisement
DINASTÍA DE NIGRIS/Youtube screenshot

DINASTÍA DE NIGRIS/Youtube screenshot

Dit is precies wat Alfonso koos om te doen toen zijn zoon hem vertelde dat hij gepest werd door sommige klasgenoten en zelfs was geslagen door een van hen. Zijn vader zei op dat moment, in plaats van tegen zijn zoon te zeggen dat hij contact moest opnemen met de leraren, dat hij onmiddellijk moest reageren. "Als je niets doet, denken ze dat je dom bent - beweert de man - Het is mij ook overkomen dat ik op school werd gepest, maar de derde keer pestte ik terug. Als je ze het toestaat, zullen ze zich gerechtigd voelen om door te gaan en dan zul je voor altijd de zwakke zijn".

Overwegingen waar velen het misschien niet mee eens zijn, maar die toch meerdere goedkeurende commentaren hebben opgeleverd. "Als hij niet reageert op provocaties, betekent dat niet dat hij dom is, maar alleen dat hij het vriendelijke voorbeeld van zijn ouders volgt en niet gewelddadig reageert - schrijft iemand - soms is het echter nodig hem te leren harder te zijn en zichzelf te verdedigen. Er zijn veel gewelddadige mensen."

Het steunpunt van het advies van deze ouder zou daarom verdediging zijn, niet de aanval: hij raadt het kind niet aan om als eerste te handelen, maar alleen om te reageren. Dit is de enige manier om de onbeschoftheid en de mishandeling van zijn klasgenoten te kunnen beteugelen.

Denk je dat dit de juiste weg is om te volgen, of denk je dat het juister is om er meteen met een volwassene over te praten, zonder eerst zelf in actie te komen?

Advertisement