Ze adopteert een pasgeboren baby: ze ontdekt dat ze het biologische zusje is van haar geadopteerde zoon

Janine image
door Janine

02 Maart 2023

Ze adopteert een pasgeboren baby: ze ontdekt dat ze het biologische zusje is van haar geadopteerde zoon
Advertisement

Voor veel mensen is het krijgen van kinderen niet zomaar een project, maar een levenslange droom: velen willen zelfs een gezin stichten, maar het is niet eenvoudig om de juiste partner te vinden met wie ze deze ongelooflijke reis kunnen beginnen. Katie Page, een jonge vrouw die - na een scheiding op 30-jarige leeftijd - ontdekte dat ze vruchtbaarheidsproblemen had, weet er alles van.

Voor Katie, uit Parker, Colorado, Verenigde Staten, is moeder zijn altijd de grootste wens geweest en het feit dat ze single en ouder dan dertig was, was iets dat haar erg ongelukkig maakte. Omdat ze zich onvolledig voelde, begon ze zich vrijwillig aan te melden om pleegouder te worden.

via Globalnews

Instagram - @woodandgraceblog

Instagram - @woodandgraceblog

"Het leven was duidelijk niet verlopen zoals ik had gehoopt en ik voelde me gedwongen om op een niet-traditionele manier moeder te worden", zei ze. "De ervaring van pleegzorg was een kleine stap in de richting van het moederschap, waardoor ik een bijdrage kon leveren en kon zien of ik echt in staat was om alles alleen te doen zonder iemand anders aan mijn zijde", voegde ze eraan toe. Toen, in mei 2017, liet iemand een pasgeboren baby achter in het ziekenhuis en Katie dacht geen twee keer na: ze begon meteen met het adoptieproces voor Grayson.

Ongeveer twee jaar later besloot Katie de voogdij te aanvaarden over een andere pasgeboren baby genaamd Hannah. Toen ze elkaar in het ziekenhuis ontmoetten, merkte de vrouw op dat de achternaam van de biologische moeder op de identificatiearmband dezelfde was als die van Grayson en, in gesprek met maatschappelijk werkers, ontdekte ze dat de situatie van het kind sterk leek op die van haar zoon. Achterdochtig door de vreemde toevalligheden, onderwierp Katie de kinderen aan een DNA-test en ontdekte een verrassend resultaat: ze waren biologische broer en zus.

Advertisement
Instagram - @woodandgraceblog

Instagram - @woodandgraceblog

"Ik stond versteld toen ik erachter kwam. Ik was enorm emotioneel en dankbaar dat ik de kans kreeg om meer te weten te komen over de familie van Grayson en hoe hij op deze wereld is gekomen. Ik kon me geen beter geschenk in de wereld voorstellen dan mijn zoon een bloedverwant te kunnen geven om mee op te groeien”, merkte Katie op. Ook in dit geval vulde de vrouw onmiddellijk de documenten in om de voogdij van kleine Hannah om te zetten in definitieve adoptie.

Het adoptieproces van beide kinderen was ingewikkeld omdat er nog nooit een soortgelijk geval is geweest in de provincie waar Katie woont, maar dankzij de hulp van enkele maatschappelijk werkers en een goede advocaat is alles goed verlopen en kunnen broer en zus gelukkig opgroeien bij hun adoptiemoeder: "Ik maakte me grote zorgen over de uitkomst van de uitspraak, maar uiteindelijk is alles goed gekomen zoals we hoopten De maatschappelijk werkers, mijn advocaat en ik huilden om de dag te vieren dat Hannah voor altijd deel van ons gezin werd”, vertelde Katie.

Soms vindt het lot geweldige manieren om de dromen van goede mensen waar te maken en het moet gezegd worden dat het met Katie en de kleine Grayson en Hannah behoorlijk creatief was!

Advertisement