Ze vraagt ​​alleen om luiers als cadeau voor de geboorte van haar zoontje: “Ik ben te kieskeurig met kleding”

Janine image
door Janine

12 April 2023

Ze vraagt ​​alleen om luiers als cadeau voor de geboorte van haar zoontje: “Ik ben te kieskeurig met kleding”
Advertisement

De komst van een baby is een blije gebeurtenis die vaak wordt gedeeld met vrienden en familie. Met name in de Verenigde Staten is het gebruikelijk om de zogenaamde "Baby Shower" te organiseren, ofwel een feest gewijd aan de baby waar de aanstaande moeder cadeaus en advies krijgt van haar dierbaren. Meestal koop je rompertjes, kleertjes, het eerste speelgoed en alles wat je nodig hebt voor de baby, maar een moeder die zwanger was van haar tweede kindje heeft ervoor gekozen om maar één item voor haar kleintje te vragen, namelijk heel praktische luiers. Sommige gasten konden het idee echter niet waarderen.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Ik ben 31 jaar en zwanger van mijn tweede kind. Mijn babyshower is over een maand, dus ik heb de uitnodigingen vorige week verstuurd", vertelde de moeder. "Ik ben erg kieskeurig als het om esthetiek gaat. Ik hou niet van bepaalde trends, kleuren en overdreven opvallende teksten op rompertjes, maar ik kan niet van mijn familie en vrienden verwachten dat ze babykleertjes zorgvuldig kiezen volgens mijn smaak, want dat zou onredelijk zijn, dus op de uitnodigingen heb ik gevraagd dat gasten alleen luiers meebrengen", voegde ze eraan toe.

De moeder legde uit dat ze nog veel kleren en speelgoed van haar eerste kind heeft en dat ze daarom niet echt nieuwe kleertjes voor haar baby nodig heeft. Bovendien gaf de vrouw ter gelegenheid van het feest van haar eerste kind veel rompertjes weg die ze niet mooi vond en nu wil ze deze fout niet herhalen: “ik wil niet dat mijn dierbaren geld verspillen en ik wil niet net doen alsof ik een cadeau mooi vind terwijl ik het helemaal niet mooi vind”, merkte ze op.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Zoals eerder vermeld, werd het initiatief door sommige gasten niet op prijs gesteld: enkele familieleden protesteerden bij de moeder en vertelden haar dat ze zich wat rigide en ondankbaar had gedragen door gasten om alleen luiers te vragen: "Ze zeggen dat ze de baby willen verwennen. Ik antwoordde dat de baby luiers nodig heeft. Ze zijn nog steeds boos en, eerlijk gezegd, ik begrijp niet waarom", concludeerde de vrouw, terwijl ze het internet om advies vroeg over wat ze moest doen.

De meerderheid van de gebruikers was het met de moeder eens, terwijl anderen zeiden dat het feest zonder geschenken niet veel zin heeft, ook al was niet iedereen het eens met deze stelling: "Wat maakt het uit? Het gaat niet alleen om de geschenken: het gaat om tijd doorbrengen met familie”, schreef een gebruiker.

Hoe zou jij op zo'n verzoek hebben gereageerd?

Advertisement