Pas op 13-jarige leeftijd vierde hij voor het eerst zijn verjaardag: het was hem altijd verboden geweest

Janine image
door Janine

07 Maart 2023

Pas op 13-jarige leeftijd vierde hij voor het eerst zijn verjaardag: het was hem altijd verboden geweest
Advertisement

Je verjaardag vieren is een grote emotie voor zowel volwassenen als kinderen. Want ook al zijn er vele jaren verstreken sinds de dag van de geboorte, het is altijd fijn om te weten dat op die datum alle ogen op ons gericht zijn en dierbaren aan ons denken. En als we jonger zijn, is alles nog mooier en een verjaardag is ook een gelegenheid om een ​​dag door te brengen met de mensen van wie we houden, misschien tijdens een feestje.

Hoewel het vieren een van de mooiste aspecten van dit jubileum is, heeft niet iedereen de mogelijkheid om het te doen en kunnen er vele redenen zijn. Voor de hoofdpersoon van dit verhaal heeft het bijvoorbeeld te maken met zijn tweelingbroer die overleed bij de geboorte. Maar we vertellen je het wat beter.

via Reddit

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Het verhaal werd verteld door de hoofdrolspeler in een post op Reddit. De 13-jarige vertelde hoe blij hij was om zijn verjaardag voor het eerst te vieren, maar ook hoe het hem een ​​nare ruzie met zijn ouders en huisarrest kostte.

"Ik ben 13 jaar oud, ik ben geboren in een arm land waar de gezondheidszorg niet erg ontwikkeld is - begon de auteur van de post - Dit betekende dat toen mijn moeder zwanger was, ze pas op het laatste moment wist dat ze zwanger was van een tweeling. Op de dag van de geboorte, niet voorbereid op de gebeurtenis, stierf helaas mijn tweelingbroer. Dit - vervolgde hij - bezorgde mijn ouders veel pijn, zo erg zelfs dat ze besloten om die datum nooit te vieren”.

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Een beslissing waar het kind erg verdrietig om was, ondanks het feit dat de ouders nooit aarzelden om een ​​feest voor zijn verjaardag te organiseren, zolang het maar op een andere dag was dan die van de geboorte en, helaas, het gelijktijdige overlijden van de ander zoon. Onze hoofdrolspeler had dat altijd geaccepteerd, in ieder geval totdat ze naar de Verenigde Staten verhuisden en hij begon te zien wat zijn vrienden deden om het te vieren.

"Al mijn klasgenoten bedachten iets om het begin van de puberteit te vieren - bekende de jongen - en ik had het ook leuk gevonden, dus probeerde ik het aan mijn ouders te vragen, die me voor de zoveelste keer nee zeiden, bewerend dat het een gebrek aan respect voor mijn broer was.”

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

De 13-jarige besloot ongehoorzaam te zijn: hij legde al het geld opzij dat hij verdiende met het baantje wat hij had en, zonder iets tegen zijn familie te zeggen, organiseerde hij het feest waar hij zo van droomde. Toen hij jarig was, bracht hij zoals gewoonlijk de dag door ter nagedachtenis aan zijn tweelingbroer, maar zodra hij kon verliet hij het huis en voegde zich bij zijn vrienden.

"Mijn moeder ontdekte echter alles omdat ze terloops sprak met de moeder van een van mijn klasgenoten - vertelde de jongen - Ze ging tekeer en toen ik thuiskwam, gaf ze me huisarrest, nam ze mijn telefoon af en noemde me schandelijk en respectloos. Ik ben ervan overtuigd dat ze niet boos zou zijn geweest als ik het op een andere dag had gedaan - schreef hij - maar ik wilde het plezier ervaren van het vieren op de dag van mijn geboorte".

De ongehoorzaamheid bracht de jongen in een crisis en hij kreeg veel twijfels over wat hij had gedaan, maar was het echt verkeerd? Webgebruikers steunden hem en bewezen dat hij volkomen gelijk had, wat vind jij in plaats daarvan?

Advertisement