11-jarige dochter logeert bij de buren en komt terug met 10 nieuwe piercings: haar moeder is woedend

Janine image
door Janine

09 Maart 2023

11-jarige dochter logeert bij de buren en komt terug met 10 nieuwe piercings: haar moeder is woedend
Advertisement

Het opvoeden van je kinderen is een vreugde en een enorme verantwoordelijkheid: de moeilijkste periode is ongetwijfeld de pre-adolescentie, wanneer ze naar de middelbare school gaan en hun zorgeloze jeugd in een handvol maanden verdwijnt. In deze delicate levensfase kunnen de eerste meningsverschillen en de eerste persoonlijke keuzes ontstaan ​​die helemaal niet in overeenstemming zijn met de huisregels.

Een jonge Amerikaanse moeder weet dit maar al te goed, die haar 11-jarige dochter naar de pyjama party van haar beste vriendin liet gaan en vervolgens terugkwam met maar liefst 10 oorpiercings. Maar laten we bij het begin beginnen.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"In het weekend ging mijn 11-jarige dochter logeren bij onze buren. De dochter van onze buren is 13 en ze heeft ook twee andere vriendinnen van 14 en 15 uitgenodigd. Ik was een beetje terughoudend bij het idee dat mijn dochter tijd zou doorbrengen met de oudere meisjes, maar we kennen onze buren goed en we zijn zelfs samen op vakantie geweest”, legt de moeder uit.

Haar twijfels bleken echter juist toen haar dochter thuiskwam met 10 oorpiercings: zeven aan de ene kant en drie aan de andere kant. Het meisje legde haar moeder uit dat ze het allemaal hadden gedaan en mee wilde doen: "Het is heel ongebruikelijk voor mijn dochter, die pas haar eerste gaatje heeft laten doen (en ze draagt zelden oorbellen) en nooit interesse heeft getoond in andere gaatjes in de oren”, vertelde de vrouw.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De vrouw kent de voorkeuren van haar dochter en vermoedt dat het meisje waarschijnlijk werd beïnvloed door druk van de andere meisjes. Verder zei ze zich grote zorgen te maken over de hygiëne: "Ze is te jong om een ​​beslissing te nemen die ik als definitief beschouw: misschien krijgt ze later zelfs spijt van de piercings. Nu denk ik erover om mijn dochter te verbieden tijd door te brengen met de dochter van onze buren, maar ik weet niet zeker of het een goed idee is, aangezien ze goede vriendinnen zijn”, concludeerde de moeder die online om advies vroeg over wat ze in deze zeer delicate situatie moet doen.

Gebruikers waren het met haar eens en gaven advies over hoe ermee om te gaan: "Ik hapte letterlijk naar adem toen ik las over het aantal piercings in één oor. Ik dacht dat het een situatie was van nul tot 2 gaatjes (1 in elk oor). Natuurlijk moet je met je dochter praten over de relatie met leeftijdsgenoten, maar ik zou ook met de andere ouders praten vanwege het gebrek aan toezicht en het risico op de gezondheid en hygiëne dat de jonge meisjes liepen. Dit is onaanvaardbaar, er zijn veel problemen en ik hoop dat zij die ook met hun dochter willen aanpakken", aldus een man. Wat vind jij?

Advertisement