Bruidspaar wordt tijdens een uitje midden in de oceaan achtergelaten

Janine image
door Janine

25 Maart 2023

Bruidspaar wordt tijdens een uitje midden in de oceaan achtergelaten
Advertisement

Er is niets mooiers voor een koppel dan de herinnering aan de huwelijksreis: een fantastische romantische reis georganiseerd onmiddellijk na de bruiloft, nog steeds ondergedompeld in de vreugde van de eeuwige liefde gezworen aan je zielsverwant. Welnu, helaas herinnert niet iedereen zich dit soort vakantie met plezier, vooral als je door een afleiding het risico loopt schipbreuk te lijden midden op de oceaan op een paradijselijk eiland.

Dit is wat er gebeurde met een pasgetrouwd stel uit Californië - Verenigde Staten - tijdens hun huwelijksreis in Hawaï, per ongeluk achtergelaten in de oceaan door een groep snorkelaars. De twee bleven meer dan een uur op zee.

via Buzzfeednews

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Elizabeth Webster en haar man, Alexander Burckle, vertelden over de angstaanjagende ervaring die ze een paar jaar geleden hadden: de twee behoorden tot de 44 passagiers die om 10 uur 's ochtends vanuit de haven van Lahaina aan boord gingen voor de snorkeltocht naar de Hawaïaanse eilanden, waar ze hun huwelijksreis doorbrachten. De terugkeer van de groep naar de haven was gepland om ongeveer 15.00 uur. Het paar zei dat de kapitein iedereen had geïnformeerd dat de boot daar ongeveer een uur voor anker zou liggen voordat hij naar een ander gebied zou gaan om het te verkennen: "Hij gaf geen specifieke tijd om terug te keren naar de boot", legde Alexander uit.

Rond 10.50 uur sprongen alle toeristen die aan boord waren in het water, inclusief Alexander en Elizabeth, beiden ervaren snorkelaars. Nadat de verkenning was voltooid, keerden alle 44 passagiers op verschillende tijdstippen terug aan boord van het schip. Na ongeveer een uur begonnen ook de pasgetrouwden terug te keren naar de boot, omdat de zee ruw begon te worden: "De golven begonnen vermoeiend te worden, dus we begonnen snel naar het schip te zwemmen. Om ongeveer 12.20 uur, na nog eens 15 minuten zwemmen, was het schip duidelijk verder van ons verwijderd", zei Elizabeth.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"We realiseerden ons dat we door de boot waren achtergelaten en dat we ongeveer 800 meter van de kust waren. Het was erg ingewikkeld en we vreesden het ergste, maar onze enige kans om te overleven was om het strand te bereiken", zei Alexander.

Gelukkig bereikten de pasgetrouwden rond 13.00 uur de kust, niet zonder gevolgen: ze waren beslist uitgedroogd en moe, maar enkele zwemmers schoten hen onmiddellijk te hulp. Het lijkt erop dat een passagier op de boot een bemanningslid probeerde te waarschuwen voor de afwezigheid van het pasgetrouwde stel, maar de man antwoordde dat hij zich geen zorgen hoefde te maken omdat hij de mensen aan boord had geteld en er niemand ontbrak. Ondanks het goede einde besloot het stel de reisorganisatie aan te klagen wegens nalatigheid en het veroorzaken van emotionele spanning.

Zou jij hetzelfde hebben gedaan?

Advertisement