Hij verlaat plotseling zijn werk en huis: hij gaat 16 jaar in een grot wonen

Janine image
door Janine

11 Maart 2023

Hij verlaat plotseling zijn werk en huis: hij gaat 16 jaar in een grot wonen
Advertisement

Het leven is het mooiste wat eenieder van ons kan hebben. We proberen er alles aan te doen om het te behouden en, zolang we de tijd en de kracht hebben, doen we ons uiterste best om er ten volle van te genieten. Het is ook waar dat het niet altijd mogelijk is om te doen wat je leuk vindt, we moeten ook de dagelijkse taken uitvoeren, zoals werk, waardoor we kunnen leven. Er zijn er echter die gewoon niet "gevangen" kunnen blijven in de routine en iets alternatiefs willen proberen, misschien zelfs alles los willen laten waar ze zich voor hadden ingezet.

Zo'n situatie overkwam de hoofdpersoon van dit verhaal, een man die zijn hele bestaan ​​opgaf om een ​​nieuwe reis te beginnen in nauw contact met de natuur.

via The Sun

Advertisement

Daniel Shellabarger, 48 jaar, ook bekend onder de naam Suelo, is een man die van jongs af aan altijd een uitstekende band met de natuur heeft gehad en zo goed mogelijk heeft geprobeerd ermee in contact te komen. Op een dag maakte hij een drastische keuze en veranderde zijn leven volledig.

De man, die uit Denver komt, in de Verenigde Staten, is antropoloog, afgestudeerd aan de Universiteit van Colorado, met een goede baan, een huis en een zeer respectabel leven, en besloot plotseling dat dit alles niets voor hem was. Het gewicht van moderniteit, dagelijkse routine en geld brachten hem in een richting die niet goed was voor zijn fysieke en mentale toestand.

Wat te doen om zijn leven weer in eigen handen te nemen? Hij besloot alles achter te laten en in een grot in Moab, in Utah, te gaan wonen.

Advertisement

Deze ervaring was al begonnen in de jaren ’90, maar pas in 2009 nam hij de definitieve beslissing en vanaf dat moment was alles anders. Hij sliep waar hij kon, gebruikte een geïmproviseerd bed, at wat mensen elke dag in de vuilnisbakken gooiden, maar dit leverde hem, naar eigen zeggen, nooit grote gezondheidsproblemen op.

"Ik had een baan in de stad, maar ik koos ervoor om in de buitenlucht te leven - legde hij uit - ik heb nog nooit geld van iemand aangenomen, omdat ik het liever opgaf en zonder leefde. Ik besloot het op een moment in mijn leven: ik was in Pennsylvania, ik nam het geld dat ik in mijn zak had, ik ging een telefooncel binnen en liet daar alles achter. Ik wist zeker dat iemand zou binnenkomen en het zou meenemen, het was een mystieke ervaring - vervolgde hij zijn verhaal - ik voelde me vrij en toen was ik opeens thuis, waar ik ook was, ik wist dat ik me op mijn gemak zou voelen."

Daniel Suelo/Faccebook

Daniel Suelo/Faccebook

Zijn avontuur werd echter onderbroken toen de man gedwongen werd terug te keren naar de "beschaving" om voor zijn bejaarde ouders te zorgen. Ze hadden hem nodig en hij zou zich nooit terugtrekken, ook al had hij eindelijk zijn stabiliteit gevonden.

De ervaring hielp Daniel echter enorm: hij slaagde erin de stukjes van zijn leven weer bij elkaar te brengen en de innerlijke rust te vinden die hij nodig had. Misschien was het in het begin niet gemakkelijk om te wennen aan het leven in onzekerheid en soberheid, maar als je hem hoort spreken, lijkt het echt dat dit was wat hij zo hard nodig had.

Heb jij weleens alles los willen laten en ergens anders heen willen gaan, ver weg van alles?

Advertisement