"We hebben onze dochter gevraagd om huur te betalen om bij ons in huis te wonen." (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

03 Juni 2023

"We hebben onze dochter gevraagd om huur te betalen om bij ons in huis te wonen." (+ VIDEO)
Advertisement

Er zijn levensfasen die bijna essentieel zijn tijdens de groei van een individu: de periode van studie, werk en die waarin men zijn "nest" verlaat. Vroeg of laat verlaten we allemaal de plek waar we zijn opgegroeid: misschien om meer onafhankelijkheid te hebben, om onszelf op de proef te stellen en te ontdekken of we het alleen op eigen kracht kunnen, of misschien gewoon om een ​​gezin te stichten met iemand.

Dit gezin heeft besloten om hun zeer jonge dochter de "ervaring van volwassenheid" te geven: ze vragen haar de huur te betalen om in het huis te blijven waar ze geboren en getogen is.

via Yahoo

Advertisement
bar7ranch/Instagram

bar7ranch/Instagram

Erika en Cody Archie zijn de ouders van de 19-jarige Kylee Deason en precies toen ze 19 werd, begonnen ze haar om $200 aan huur te vragen. Om in haar ouderlijk huis te kunnen blijven.

Voor velen lijkt hun eis misschien absurd, maar het paar verklaarde dat ze veel te grootmoedig waren tegenover het meisje: “het is heel weinig geld om 'als een parasiet' te leven in een huis waar alles voor haar wordt gedaan: we betalen al meer om haar elke maand eten te geven”. Erika's moeder was aanvankelijk wat huiverig voor dat idee, maar haar man dacht niet lang na en kwam meteen ter zake toen ze met de jonge vrouw spraken: "Als je vanaf de eerste van de volgende maand in dit huis wilt blijven, zul je economisch een bijdrage moeten leveren".

Maar misschien is er een heel specifieke reden die tot die ongebruikelijke beslissing van haar ouders heeft geleid.

Advertisement

Kylee was namelijk onlangs afgestudeerd, maar had besloten dat ze niet verder zou studeren: ze was niet van plan naar de universiteit te gaan. Dit is waarschijnlijk de reden die alles in gang heeft gezet, maar haar ouders beschouwen hun verzoek niet als een "wrok" tegen hun dochter, integendeel.

"We denken dat haar om huur vragen haar iets nuttigs kan leren, dat haar verantwoordelijk kan maken door haar een algemener beeld te geven van hoe ze in de wereld staat, een beetje zoals als het gaat om het betalen van rekeningen”, zei het paar.

Maar hun "indoctrinatie" heeft tot bittere controverses geleid, waardoor een echte "splitsing" van meningen is ontstaan.

"Ik ben het er helemaal mee eens: mijn moeder deed hetzelfde met mij toen ik weigerde naar de universiteit te gaan. Ik kreeg een baan en begon haar huur te betalen, zoals het hoort, het zou precies zo moeten gaan”, aldus een gebruiker. "Mijn ervaring is vergelijkbaar: ik betaalde een aantal jaren $100 per maand, maar toen ik trouwde, gaven mijn ouders me al het geld terug als huwelijkscadeau!”, vertelde een andere gebruiker. Maar er zijn er ook die in dit opzicht veel onaangenamere herinneringen hebben.

"Mijn moeder dwong me om ruim 500 dollar te betalen en na 20 jaar heeft ze me nooit iets teruggegeven. Haar houding heeft me alleen maar gefrustreerd gemaakt en me financieel in moeilijkheden gebracht om mijn eigen leven te kunnen opbouwen", bekende iemand.

Kortom, niemand kan precies zeggen wat de beste manier is om zijn kinderen op te voeden, maar één ding is zeker: het zijn de ouders die ervoor kiezen om ze op de wereld te zetten en niet andersom: misschien moet daar rekening mee gehouden worden. Wat vind jij van dit verhaal?

Advertisement