Jongen is bang om hand in hand gezien te worden met zijn vriend: schoonvader moedigt hem aan niet bang te zijn

Janine image
door Janine

09 Mei 2023

Jongen is bang om hand in hand gezien te worden met zijn vriend: schoonvader moedigt hem aan niet bang te zijn
Advertisement

De moderne samenleving heeft ons gewend aan een veel grotere vrijheid van denken en handelen dan enkele jaren geleden. Iedereen kan gemakkelijk zijn eigen keuzes maken, het werk doen dat hij het leukst vindt, omgaan met de mensen van wie hij houdt, gaan en staan ​​waar hij wil en zelfs verliefd worden op degene wie hij wil en zonder strikte genderregels te respecteren. In theorie zou dit niemand moeten "storen" en zouden we ons allemaal op ons gemak moeten voelen om hand in hand met onze partner te lopen zonder bang te hoeven zijn om beoordeeld te worden. In de praktijk is dit niet het geval.

Er zijn veel mensen die, ondanks de vooruitgang en de fysiologische veranderingen in de samenleving, bepaalde dingen gewoon niet kunnen slikken, omdat ze denken dat ze altijd hun mening mogen zeggen, zonder te denken dat ze anderen in verlegenheid kunnen brengen. Dat gebeurde ook in dit verhaal. Laten we eens kijken.

via Oviaska/Twitter

Oviaska/Twitter

Oviaska/Twitter

Het verhaal waarover we je willen vertellen speelde zich af in Spanje, om precies te zijn in Oviedo, waar een verliefd stel op bezoek ging bij de familie van een van de twee. Tot nu toe niets abnormaals, behalve dat de jongens homo waren en dat een van hen extreem bang was gezien te worden terwijl hij de hand van zijn partner vast hield. Gelukkig besloot de schoonvader in te grijpen, met grote openheid en begrip.

In een bericht dat op Twitter verscheen, plaatste de zoon van de man, Ruben, twee afbeeldingen van zijn vader met zijn vriend vergezeld van dit bericht: "Mijn vriend is bang om mijn hand vast te houden op straat - schrijft de auteur - hij is bang om zich met mij te laten zien en dat mensen er iets van zouden kunnen zeggen. Mijn vader vertelde hem dat hij alles zou doen om hem die angst te laten overwinnen en pakte zijn hand”.

Advertisement
Oviaska/Twitter

Oviaska/Twitter

Een eenvoudig en oprecht gebaar dat veel meer verborg. Deze vader accepteerde niet alleen dat zijn zoon homo was, wat helaas niet vanzelfsprekend was, maar begreep hun ongemak, vooral dat van zijn schoonzoon, en deed er alles aan om hem te helpen. Het is niet gemakkelijk om van een grote stad als Madrid, waar alles "normaal" is, naar een kleinere realiteit zoals die van Rubens ouders te gaan, maar het belangrijkste is om de juiste mensen aan je zijde te hebben die het juiste doen op het juiste moment. In dit geval was dat zo.

Het werd door veel mensen bekeken, die allemaal een bericht achterlieten en het gebaar enorm waardeerden van een vader die met een heel kleine beweging iets belangrijks deed voor twee jonge levens.

Ieder van ons zou een voorbeeld aan hem moeten nemen en van hem moeten leren dat anderen accepteren en niet oordelen een van de mooiste dingen is die je in het leven kunt doen, vind je ook niet?

Advertisement