14-jarige zoon schaamt zich voor zijn ouders: zijn moeder besluit wraak te nemen

Janine image
door Janine

06 April 2023

14-jarige zoon schaamt zich voor zijn ouders: zijn moeder besluit wraak te nemen
Advertisement

Een kind opvoeden is een hele uitdaging: er zijn veel mogelijke obstakels en soms is het moeilijk om ze op de beste manier het hoofd te bieden. Toch kan geen enkele ouder terugdeinzen en moet hij altijd de beste manier vinden om problemen op te lossen. Er zijn duidelijk min of meer kritieke levensfasen en daar hoort zeker de pubertijd bij. Gedurende deze periode maken jongeren grote persoonlijke en sociale veranderingen door, ze beginnen te groeien en hun karakter wordt steeds meer gedefinieerd, waardoor ze vaak in conflict komen met volwassenen.

De vrouw over wie we je willen vertellen, bevond zich in zo'n situatie, een moeder die, geconfronteerd met het onjuiste gedrag van haar zoon, een drastische beslissing moest nemen om hem te laten begrijpen dat hij ongelijk had.

via Brightside

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Hoofdpersoon van het verhaal is een moeder die op sociale media vertelde wat er met haar 14-jarige zoon was gebeurd. "Sinds ongeveer twee jaar schaamt mijn zoon zich voor ons - begon de vrouw - We waren er in het begin van overtuigd dat het een fase was en dat het over zou gaan, maar dat gebeurde niet en het werd alleen maar erger. Hij wil niet dat we hem vergezellen, dat anderen ons samen zien of evenementen bijwonen waarbij hij betrokken is.”

De climax werd bereikt toen deze moeder een heel eind reed om haar zoon op te halen na een schoolevenement, en hij zich opnieuw slecht gedroeg tegenover haar. Volgens haar verhaal vroeg de jongen haar om bij de ingang van het instituut op hem te wachten om te voorkomen dat zijn klasgenoten haar zouden zien, en toen hij eenmaal bij de auto was, stapte hij in en glipte bijna onder de stoel door, terwijl hij haar zei snel te rijden. "Ik vond het niet leuk” - bekende ze.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Er waren veel pogingen om de jongen te laten begrijpen dat hij verkeerd bezig was, zowel van haar kant als van haar mans kant, helaas zonder resultaat, dus besloot ze hem met gelijke munt te betalen. "Op een dag had hij een shirt nodig en we gingen naar het winkelcentrum - vertelde de moeder - Op een gegeven moment ontmoetten we een persoon en ik boog mijn hoofd en vertelde hem dat ik dacht dat hij een oude vriend van me was en dat ik niet samen met hem gezien wilde worden omdat ik me schaamde".

Voortbordurend op deze lijn van "wraak", kocht de vrouw ook een abonnement voor het openbaar vervoer en beweerde dat ze niet langer van plan was zich met hem te laten zien. "Ik laat hem altijd achter of vraag hem om bij me uit de buurt te blijven, zodat ik me niet hoef te schamen”, legde ze uit in de post. Ik denk dat hij een idee krijgt van wat ik bedoel, maar ik weet nog niet zeker of hij de les helemaal begrepen heeft."

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Toen ze haar zus confronteerde met haar opvoedingskeuze, kreeg ze verschillende kritieken: "Mijn zus vind dat ik er verkeerd aan doe omdat ik niet besef dat dit gedrag slechts een fase is en niet iets dat in hem geworteld is, maar ik ben van het tegenovergestelde overtuigd". Daarom is ze bereid om door te gaan en het niet te laten komen tot een verder gebrek aan respect.

Denk je dat haar keuze positief is of zou het de relatie met haar zoon nog meer kunnen verslechteren?

Advertisement