Dakloze man loopt 16 km voor een sollicitatiegesprek: een onbekende doet hem een ​​voorstel

Janine image
door Janine

11 Juni 2023

Dakloze man loopt 16 km voor een sollicitatiegesprek: een onbekende doet hem een ​​voorstel
Advertisement

Te vaak kan het leven ons voor uitdagingen stellen die onoverkomelijk lijken, maar wilskracht, doorzettingsvermogen en toewijding kunnen zelfs de meest verraderlijke obstakels helpen overwinnen.

Dat weet Jhaqueil Reagan maar al te goed, een jongen van slechts 18 jaar die bereid was om voor een eenvoudig sollicitatiegesprek met een minimumloon ruim 16 kilometer te voet in de sneeuw van Indianapolis, Verenigde Staten, te lopen. Terwijl hij de lange weg liep, ontmoette de jongeman de restaurateur Art Bouvier, aan wie hij de weg vroeg naar het adres dat voor het gesprek was opgegeven. Art antwoordde dat het ruim 15 km verderop was, en dat hij dus beter de bus kon nemen.

via CNN

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Een kwartier later vervolgde de restauranthouder zijn reis met de auto en kwam hij Reagan weer tegen die nog steeds in de sneeuw liep.

Dus hij benaderde hem opnieuw en zei: “Jongen, je moet echt in de bus stappen om naar dat interview te gaan", maar de jongen antwoordde: "Ik heb geen geld voor de bus." Reagan was een dakloze man die zich behielp op de bank van vrienden, nadat hij van school was gegaan op zoek naar een baan om zijn broers te helpen. Hoewel hij de exacte route niet wist, had hij zijn wandeling twee uur van tevoren getimed om op tijd aan te komen.

Onder de indruk van de volharding van de jongeman, bood Art hem een ​​lift in zijn auto aan, uit bewondering voor zijn arbeidsethos. Bij het bereiken van de locatie vroeg Art hem om nummers uit te wisselen, omdat hij wilde zien of er een manier was om hem aan te nemen in zijn restaurant: “Dan zou zijn dagelijkse wandeling naar zijn werk 5 km zijn in plaats van 16", legde hij uit.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Voordat hij hem liet gaan, vroeg Art aan Reagan of hij had gegeten en de jongen antwoordde eerlijk van niet, dus gaf hij hem ook het geld voor de lunch: "Ik denk dat hij in shock was. Reagan zal vanaf maandag bij ons gaan werken. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die zo jong is met zo'n wil om te werken!” zei de restaurateur.

Art deelde het verhaal op Facebook en de post deed al snel de ronde op sociale media: gebruikers hebben Reagan sindsdien een jaar gratis buspassen aangeboden en de restaurateur helpt hem ook bij het vinden van een huurappartement.

Dit verhaal leert ons iets heel waardevols, namelijk dat er zelfs in de slechtste tijden goede dingen gebeuren, dat je nooit de hoop moet verliezen en altijd hard moet blijven werken.

Advertisement