Op slechts 11-jarige leeftijd heeft ze twee academische graden en een IQ dat gelijk is aan dat van Einstein

Janine image
door Janine

21 Maart 2023

Op slechts 11-jarige leeftijd heeft ze twee academische graden en een IQ dat gelijk is aan dat van Einstein
Advertisement

Als je klein bent, ben je begiftigd met een buitengewone intelligentie: alle kinderen zijn “ongeschreven bladen” die klaar staan ​​om prachtige kunstwerken te maken met het levenspad en de studies die hen te wachten staan. Van tijd tot tijd zijn er echter kinderen die nog specialer zijn en de lessen op school veel sneller kunnen assimileren.

Een voorbeeld hiervan is de briljante jonge Adhara Maite Pérez Sánchez, een Mexicaans meisje van slechts 11 jaar dat al twee ingenieursdiploma's heeft behaald: ze heeft een IQ hoger dan dat van Albert Einstein en Stephen Hawking.

via Milenio

Gezien haar leeftijd zou Adhara op de middelbare school moeten zitten, maar ze heeft al een diploma behaald aan twee Mexicaanse universiteiten: een in Industrial Engineering in Mathematics aan UNITEC en een in Systems Engineering aan CNCI. Bovendien is ze al toegelaten tot een postdoctorale opleiding in astrofysica aan de Universiteit van Arizona, in de Verenigde Staten. Binnen zeer korte tijd zal het meisje haar grootste droom kunnen realiseren: reizen naar de Maan of Mars.

Van jongs af aan had Adhara op school met veel problemen te maken, zelfs van leraren die haar discrimineerden: toen ze nog maar drie jaar oud was, ontdekte ze dat ze het syndroom van Asperger had. Haar toestand zat haar zo dwars dat haar ouders besloten haar thuisonderwijs aan te bieden. Haar moeder, Nallely Sanchez, is een psycholoog en begreep meteen dat Adhara heel bijzonder was, dus onderwierp ze haar aan tests die haar IQ van 162 onthulden: stel je voor dat een persoon met een superieure intelligentie dan gemiddeld (120), een IQ van 130 heeft.

Advertisement

Dankzij het thuisonderwijs heeft Adhara enorme vooruitgang geboekt: "Op vijfjarige leeftijd maakte ze de lagere school af, met zesenhalf jaar de middelbare school. En de hogere school maakte ze in ongeveer anderhalf jaar af", legde haar moeder uit. "En de dag kwam dat ik mijn tweede ingenieursdiploma afrondde", vervolgde Adhara. "Ik ben mijn familie oneindig dankbaar, die altijd aan mijn zijde is geweest", voegde ze eraan toe.

Na tal van nationale en internationale onderscheidingen volgt het meisje nu een specialisatie om de opleiding te kunnen voortzetten en in alle opzichten astronaut te worden. Een groot klein wonder, nietwaar?

Advertisement