Op 58-jarige leeftijd wordt ze voor het eerst moeder: "het is de beste beslissing die ik ooit heb genomen"

Janine image
door Janine

23 Maart 2023

Op 58-jarige leeftijd wordt ze voor het eerst moeder: "het is de beste beslissing die ik ooit heb genomen"
Advertisement

Ouder zijn is een moeilijke rol en dat is bekend, maar het brengt zoveel geluk in ons leven dat het de moeite altijd waard is. Precies om deze reden deed de hoofdrolspeelster van het verhaal van vandaag er alles aan om haar droom te verwezenlijken: moeder worden.

En als ouder zijn geen gemakkelijke taak op zich is, kan ouder worden op 58-jarige leeftijd een gigantische onderneming blijken te zijn.

via www.thesun.com

Advertisement
Carolyne Ness/Facebook

Carolyne Ness/Facebook

Carolyne Ness is een 58-jarige Schotse vrouw die na haar scheiding op 30-jarige leeftijd vrijgezel was. De vrouw heeft altijd al een kind willen hebben, maar omdat ze niet de "juiste" persoon had gevonden om er een te krijgen, moest ze haar droom jarenlang in de wacht zetten. Maar ze gaf het nooit echt op: zich ervan bewust dat ze kon profiteren van in-vitrofertilisatie, koesterde ze de hoop om zelfs op hoge leeftijd een kind te kunnen verwekken.

Helaas stonden de wetten van haar land een vrouw boven de 42 jaar niet toe om van deze mogelijkheid gebruik te maken en de wetten van andere buitenlandse landen lieten die mogelijkheid toe voor vrouwen die niet ouder waren dan 52 jaar.

Carolyne gaf niet op en uiteindelijk kreeg ze wat ze wilde: ze had ontdekt dat ze in India de juiste eisen had om die bepaalde behandeling te kunnen ondergaan. Dus aarzelde de vrouw niet en ging op weg.

Advertisement

Carolyne betaalde £4.500 voor de IVF-procedure: ze kreeg tien profielen van vrouwen om uit te kiezen en zes mannelijke donorkandidaten. Als resultaat van de procedure werd de vrouw zwanger en beviel 37 weken later van Javed.

Het sensationele verhaal van Carolyne bleef niet onopgemerkt door de media die haar tijdens een interview vroegen of ze zich geen zorgen maakte over het ouderschap op zo'n hoge leeftijd. De vrouw verdreef alle verbijstering door te verklaren: "Javed is een prachtig geschenk en ik voel me enorm gelukkig, zelfs als ik de oudste vrouw ben als we naar het park gaan, merkt hij dit leeftijdsverschil niet in het minst op; we houden veel van elkaar en dit is belangrijker dan wat dan ook. Voor iedereen die zich zorgen maakt dat ik 'oud' ben: ik ben niet van plan om voorlopig ergens “heen” te gaan!”

Carolyne liet ook weten dat ze haar leven nu compleet vindt dankzij Javed en dat ze niet trotser en blijer kan zijn met de keuze die ze heeft gemaakt. Wat vind je van dit verhaal? Ben je het eens met de keuze van de vrouw?

Advertisement