Ze geeft haar dochter de naam van een sprookjesfiguur: “de burgerlijke stand wilde haar niet inschrijven”

Janine image
door Janine

19 Maart 2023

Ze geeft haar dochter de naam van een sprookjesfiguur: “de burgerlijke stand wilde haar niet inschrijven”
Advertisement

De laatste tijd proberen steeds meer ouders de perfecte naam voor hun kinderen te vinden: er is een tendens om hun kleintjes specifieke en betekenisvolle namen te geven, beter als ze uniek zijn, maar soms worden deze keuzes niet door iedereen begrepen. Danielle Shap, een 45-jarige Engelse moeder, is zich hiervan terdege bewust, aangezien ze moeilijkheden ondervond om de naam van haar derde dochter te registreren.

De vrouw, woonachtig in Enfield, ten noorden van Londen, werd geïnspireerd door een sprookjesfiguur om haar baby een naam te geven en, ondanks de verbijstering van anderen, liet ze zich niet beïnvloeden en stond erop dat haar dochter zou worden geregistreerd zoals ze wilde.

via The Sun

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

"Toen ik naar de burgerlijke stand ging om mijn derde kind in te schrijven, weigerde de ambtenaar van de burgerlijke stand het formulier in te dienen en adviseerde me serieus na te denken over mijn beslissing", zei Danielle. De vrouw had besloten haar dochter Lola Cinderella te noemen. Ze was niet van plan om van gedachten te veranderen, noch wilde ze zich laten beïnvloeden door een overhaast oordeel.

"De ambtenaar waarschuwde me dat iemand het meisje in de maling kon nemen, maar ik was meer dan overtuigd van mijn keuze", aldus de moeder. Danielle legde uit dat de naam gewoon schattig was en niets vreemds had en daarom was ze overtuigd om het te registreren: "Ik dacht dat dit een sprookjesachtige ervaring zou zijn en in plaats daarvan werd het een nachtmerrie", legde ze uit.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Toen de ambtenaar de duidelijke en weloverwogen beslissing van de moeder besefte, verontschuldigde hij zich en controleerde of de naam “toegestaan” was. In veel landen over de hele wereld kunnen er beperkingen gelden voor bepaalde namen. Er zijn geen specifieke verboden in het Verenigd Koninkrijk, behalve in omstandigheden waarin de naam als aanstootgevend kan worden beschouwd.

Na wat controles liet Danielle haar dochter uiteindelijk inschrijven bij de burgerlijke stand. Maar waarom Cinderella? "Na twee uur weeën werd mijn dochter klokslag middernacht geboren en ze is mijn kleine prinses. Ik zou haar naam voor geen goud willen veranderen", legde Danielle uit. De moeder zegt gemengde reacties te hebben gekregen van vrienden en familie: sommigen waren perplex en sommigen enthousiast over haar keuze.

Wat denk jij ervan?

Advertisement