Het kapsel van een 11-jarige student wordt door zijn leraren als ongepast beschouwd

Janine image
door Janine

14 Mei 2023

Het kapsel van een 11-jarige student wordt door zijn leraren als ongepast beschouwd
Advertisement

We drukken allemaal onze persoonlijkheid uit door middel van ons fysieke uiterlijk: of we nu op zoek zijn naar een verzorgde of eenvoudige look, wat we zijn, blijkt uit ons uiterlijk. Het is niet nodig om designertassen of opvallende tatoeages te hebben om op te vallen, soms is zelfs een ietwat bijzonder kapsel voldoende: maar wat kun je doen als deze simpele look bijvoorbeeld niet wordt geaccepteerd in de schoolomgeving en niet alleen door je eigen klasgenoten, maar ook door de docenten?

Dit is wat er gebeurde met Jaylen Mason, een 11-jarige jongen uit Essex in Engeland. De jonge student had erg lang en kroezig haar, daarom droeg hij het in vlechtjes.

via Essexlive

Advertisement

Happy birthday to this absolute star, big pain in the bum and my whole world. Have the best birthday ever you know I’ve always got you. Love you infinity and beyond ❤️ big 11!!!!!

Pubblicato da Aimee Mason su Venerdì 27 maggio 2022

Hoewel Jaylen zijn bijzondere uiterlijk mooi vond, dachten zijn klasgenoten niet hetzelfde en begonnen ze hem te plagen met zijn kapsel: sommigen noemden hem "Tarzan", of "meisje" en begonnen aan zijn haar te trekken. De jonge student probeerde troost te zoeken bij zijn leraren, maar hij kreeg niet het antwoord dat hij verwachtte.

De leraren vonden zijn uiterlijk "ongepast” voor de schoolomgeving, dus plaatsten ze hem in isolement totdat hij een geschikter kapsel kon kiezen. De jongen was aanvankelijk erg boos op deze vorm van discriminatie, maar vertoonde kort daarna een volwassen reactie. Hij koos ervoor om zijn haar te knippen, maar op één voorwaarde: het moest leiden tot een daad van vrijgevigheid.

Advertisement

Zijn moeder, Aimee Mason, koos er daarom voor om een ​​online inzamelingsactie te starten met een kleine weddenschap: als ze 1.000 pond (ongeveer 1.100 euro) bereikten, knipte Jaylen zijn haar af en schonk de opbrengst aan de Future Youth Zone, een liefdadigheidsinstelling die een veilige en leuke plek voor 8-19-jarigen biedt.

"Mijn naam is Jaylen Mason en ik heb besloten om mijn haren af te laten knippen uit naam van het goede doel! Velen van jullie weten al hoe belangrijk mijn vlechtjes zijn, maar het is tijd voor verandering. De Future Youth Zone is een veilige plek voor mij geweest vrijwel sinds ze hun deuren openden. Ze zijn erg ondersteunend, bovenal zorgen ze ervoor dat ze altijd inclusief zijn. Ze waren er wanneer ik hulp nodig had, om plezier te hebben of gewoon om weg te zijn van mijn moeder!”, schreef de jongen in zijn betoog.

Toen dat eenmaal was bereikt, hield Jaylen zich aan zijn woord en knipte hij zijn haar af. Bij het horen van het nieuws besloot de school een diepgaander onderzoek te starten naar de discriminerende handelingen die de jongen onderging en prees Jaylen voor zijn onberispelijke reactie.

Advertisement