Ze stopt met scheren en laat een baard groeien: haar man vraagt ​​om een ​​scheiding

Janine image
door Janine

24 Maart 2023

Ze stopt met scheren en laat een baard groeien: haar man vraagt ​​om een ​​scheiding
Advertisement

De esthetische maatstaven van onze tijd zijn erg rigide, en daarom neigen steeds meer mensen de laatste tijd om "genoeg" te zeggen en hun eigen kenmerken te omarmen, waardoor ze zich eindelijk vrij voelen van enige sociale druk. Dit soort filosofie is populairder bij vrouwen, een categorie die altijd onderhevig is geweest aan talloze “schoonheidsregels”. Hoeveel mensen hebben minstens één keer in hun leven te horen gekregen dat ze dun moeten zijn, make-up moeten dragen en - vooral - perfect onthaard moeten zijn?

Een jonge vrouw met overmatige haargroei heeft ervoor gekozen haar natuurlijke uiterlijk te accepteren, maar haar beslissing heeft veel problemen voor haar veroorzaakt.

via DailyMail

Advertisement
YouTube - Mandeep Kaur khalsa

YouTube - Mandeep Kaur khalsa

De hoofdpersoon van dit verhaal heet Mandeep Kaur en is een 34-jarige vrouw met de Indiase nationaliteit. De vrouw was al een tijdje getrouwd en deed niets anders dan worstelen met het overtollige haar dat op haar gezicht groeide: na een huwelijk van verschillende jaren dacht ze erover om haar natuurlijke uiterlijk te omarmen, in de overtuiging dat deze beslissing ook de steun van haar echtgenoot zou kunnen vinden, maar ze had het mis. De man vroeg kort daarna de scheiding aan: "Hij was geschokt door mijn uiterlijk", zei ze.

Het einde van haar huwelijk bracht Mandeep tot wanhoop, maar gelukkig slaagde de vrouw erin haar toevlucht te zoeken in spiritualiteit en begon ze haar religie uit te oefenen: dit hielp haar zichzelf te accepteren en vooral van zichzelf te houden, en ze vond eindelijk de sereniteit waarnaar ze op zoek was.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Dankzij de religie heeft Mandeep zelfvertrouwen gevonden en weigert ze zich nog te scheren, integendeel: ze pronkt trots met haar gegroeide baard en laat het nog meer opvallen door haar haar te verbergen met een tulband. Hierdoor wordt ze wel eens voor een man aangezien, maar daar heeft ze geen last meer van.

De echte oorzaak of medische aandoening die de abnormale groei van overtollig haar op het gezicht van Mandeep veroorzaakte, is niet bekend, maar de vrouw is niet van plan de zaak grondig te onderzoeken: "Ik hou van mezelf zoals ik ben en ik heb geen gezondheidsproblemen: het gaat zowel fysiek als emotioneel prima met me. Dat is het enige dat telt". Een moedige en ondernemende keuze, vind je ook niet?

Advertisement