47-jarige vrouw vertelt over haar beslissing om geen kinderen te krijgen: “Ik kon niet gelukkiger zijn”

Janine image
door Janine

22 Maart 2023

47-jarige vrouw vertelt over haar beslissing om geen kinderen te krijgen: “Ik kon niet gelukkiger zijn”
Advertisement

Sommige keuzes die we tijdens ons leven maken, zijn meer bepalend dan andere en de gevolgen die daaruit kunnen voortvloeien, begeleiden ons voor altijd. Deze keuzes definiëren ons en geven vorm aan ons leven door diepe betekenissen aan te nemen, maar niettemin zijn ze essentieel voor de ontwikkeling van onze persoon.

De vrouw om wie dit verhaal draait, weet er alles van en haar drastische beslissing heeft haar vreugde gebracht, maar ook bittere pijnen. We vertellen je er wat meer over.

via Daily Mail

Advertisement

Jane Hawkes is een 47-jarige Britse vrouw die vaak reist voor haar werk. Ze is al meer dan 18 jaar gelukkig getrouwd; met haar partner deelt ze niet alleen tal van interesses, maar ook een belangrijke levensfilosofie: "geen kinderen".

De keuze van deze vrouw was om geen ​​nieuw leven op de wereld te zetten. Velen van ons voelen de drang om een ​​gezin te stichten, maar we zijn niet allemaal hetzelfde en sommigen geven misschien de voorkeur aan een ander pad, zonder verschillende opleggingen.

De sociale druk is echter niet onverschillig en er zijn veel mensen die zich erdoor laten beïnvloeden, denkend dat ouder worden een bijna automatische stap in ons leven is, dat het het "juiste" is om te doen. Niet Jane: tijdens haar levensreis besefte ze dat die rol haar niet vertegenwoordigde. Die beslissing had echter enkele gevolgen die de vrouw niet had voorzien.

Advertisement

Jane kreeg tijdens haar academische opleiding de kans om meerdere talen te leren en verschillende landen te bezoeken. Precies tijdens een van deze ervaringen had ze met kinderen te maken, aangezien ze hun docent was. De vrouw kwam al snel tot de conclusie dat die hectische en veeleisende wereld niets voor haar was: ze wilde haar ruimte, om haar interesses en passies te ontdekken. Niets meer.

De vrouw deelde deze gedachten met haar beste vriendin, destijds moeder van twee kinderen, en werd er onmiddellijk op gewezen en gedreigd dat als ze die “eenzame” keuze zou maken, hun relatie zou eindigen. En zo gebeurde: Jane verloor haar beste jeugdvriendin alleen omdat ze een andere keuze had gemaakt dan zij.

Aan de andere kant zegt de vrouw dat ze zeer tevreden is met haar levensstijl: ze leidt een vol en voldoening gevend leven waarin zij en haar partner slechts het middelpunt van haar universum zijn. "Als ik met mijn man in een restaurant zit of onze honden in het bos uitlaat, merk ik dat ik me volkomen tevreden voel", als jongere speelde ik graag met kinderen, maar ik herinner me dat het altijd leuk was om ze terug aan hun ouders te geven om terug te keren naar mijn man, in ons prachtige huis, alleen wij tweeën, in alle rust en stilte," zei ze.

Deel je de keuze van Jane?

Advertisement