Jongen is verdrietig en in tranen om het verlies van zijn vader: onbekende probeert hem te troosten met een klein gebaar

Janine image
door Janine

26 Maart 2023

Jongen is verdrietig en in tranen om het verlies van zijn vader: onbekende probeert hem te troosten met een klein gebaar
Advertisement

In het dagelijks leven maken we veel kleine gebaren die over het algemeen verband houden met onze routine. Soms realiseren we ons niet hoeveel een kleine actie echt een verschil kan maken voor iemand. We zijn erg druk met ons leven, met onze problemen, zodanig dat we vergeten dat anderen zich in situaties kunnen bevinden die vergelijkbaar zijn met de onze, of slechter.

Dit hartverwarmende verhaal is het bewijs dat er niet veel voor nodig is om iemand anders zich beter te laten voelen. Laten we eens kijken wat er is gebeurd en met wie.

via Euro.eseuro

Masjid Maba/ Unsplash - Not the actual photo

Masjid Maba/ Unsplash - Not the actual photo

De hoofdpersoon van dit verhaal is een jonge man die in de metro zat. De man was zichtbaar verdrietig: hij huilde hevig en kon zijn snikken nauwelijks inhouden. Helaas was zijn vader onlangs overleden en de man was begrijpelijkerwijs erg bedroefd. Een onbekende merkte zijn diepe verdriet op en besloot iets te doen om hem op te vrolijken, dus benaderde ze hem en gaf hem iets: een reep chocola.

Maar dat is nog niet alles, samen met die lieve gedachte was er een briefje met de volgende woorden: "Ik beloof je dat alle pijn die je voelt zal wegebben, huil en gooi alles eruit wat je van binnen hebt, want later komt er iets beters. Hou van jezelf."

Advertisement
Tjeerd Wiersma/ Wikimedia- Not the actual photo

Tjeerd Wiersma/ Wikimedia- Not the actual photo

De man was aangenaam verrast door dat heel eenvoudige gebaar en was dat vriendelijke en zorgzame meisje dankbaar: hij besloot ook haar op te sporen door de episode op Facebook te vertellen in de hoop dat zijn welgemeende dank haar zou bereiken.

"Ik huilde en had het gevoel dat ik flauw zou vallen van de pijn die ik had. Ik had net mijn vader verloren, maar moest naar mijn werk en zat daardoor in de metro. Dat meisje was zo empatisch tegenover mij, ze maakte me duidelijk dat het leven bestaat uit mooie, verdrietige, gelukkige momenten, maar dat we altijd door moeten gaan, want alles gaat voorbij."

#Viral 🥹🥹 Una pequeña acción de bondad puede marcar gran diferencia en la vida de alguien, alegrando su día y...

Pubblicato da Periódico Síntesis su Sabato 18 marzo 2023

Een prachtig verhaal dat laat zien hoe we elkaar kracht kunnen geven. Goed doen hoeft niet per se veel moeite te kosten, laten we proberen het in gedachten te houden en een voorbeeld nemen aan die onbekende vrouw met een hart van goud.

Advertisement