Moeder biedt geld om vrienden te "huren" voor haar zoon met het syndroom van Down

Janine image
door Janine

02 April 2023

Moeder biedt geld om vrienden te "huren" voor haar zoon met het syndroom van Down
Advertisement

Voor je kinderen wil en doe je alles en dat is ook normaal. Ouder zijn betekent ook weten hoe je het welzijn van je kinderen boven dat van jezelf kunt stellen en dit is misschien wel een van de grootste uitingen van liefde die er bestaat. We hebben het niet alleen over het geven van basisbehoeften, maar over alles wat met hun emotioneel welzijn te maken heeft: steun, aanwezigheid, inclusiviteit.

Deze moeder weet het goed, die een ongewoon gebaar heeft gemaakt om een glimlach op het gezicht van haar zoon te zien.

via People

Advertisement

If you have children, don't leave them unprepared for meeting ours. Children are curious about differences. It's okay to...

Pubblicato da Donna Herter su Martedì 13 ottobre 2020

Donna Herter is de moeder van de 24-jarige Christian Bowers die het syndroom van Down heeft.

Voor degenen die aan deze specifieke aandoening lijden, is het leven vaak niet gemakkelijk: er zijn veel obstakels waarmee deze mensen worden geconfronteerd, met name degene die inherent zijn aan acceptatie en integratie in de samenleving. Een baan vinden is moeilijker, een partner aan je zijde hebben is moeilijker en dat geldt ook voor een kring van vertrouwde en aanwezige mensen. De vrouw besefte al snel dat Christian veel leed onder het missen van vrienden: hij vroeg haar vaak wanneer ze zouden komen om met hem te spelen.

De moeder was diepbedroefd toen ze besefte dat haar zoon geen echte vrienden had. Dus besloot ze iets buitengewoons te doen, ze kwam in actie met een bijzonder idee.

Advertisement

Christian’s friend Jose came by to play games for 2 hours today! Christian had so much fun!

Pubblicato da Donna Herter su Giovedì 16 febbraio 2023

Herter plaatste een uniek bericht op Facebook: "Ik ben op zoek naar een man tussen de 20 en 28 jaar die geïnteresseerd is om wat geld te verdienen: ik betaal je $80 om vrienden te zijn met mijn zoon, twee dagen per maand gedurende twee uur" - zo legde ze in detail de "situatie" van haar zoon uit.

“Betaald worden is niet optioneel”, had de vrouw gespecificeerd: ze wilde er zeker van zijn dat niemand zich op het allerlaatste moment zou terugtrekken. Natuurlijk mochten deze "gehuurde" mensen niet aan Christian onthullen dat ze hem tegen betaling gezelschap hielden.

Tot Herter's verbazing werd die post een publiek domein en kwamen er heel veel mensen naar voren om het initiatief te steunen: aanvankelijk 4 "kandidaten", later moest de vrouw een agenda kopen om alle ontmoetingen te kunnen organiseren! Maar dat is nog niet alles.

I’ll post more pics later but here’s a little taste of what his day has been like 🤣❤️

Pubblicato da Donna Herter su Sabato 4 marzo 2023

Geen van de vele mensen die kwamen opdagen, wilde ooit het geld ontvangen voor het gezelschap houden van Christian!

"De liefde die mensen tonen voor onze zoon is onbeschrijfelijk: er zijn er zovelen die tijd met hem willen doorbrengen om hem gezelschap te houden dat Christian tot juli is “volgeboekt" - zei de moeder. "Ik kan niet tevredener zijn om hem zo gelukkig te zien: Christian zegt dat het als het paradijs voelt om vrienden over de vloer te hebben. Hij gaat altijd met een glimlach op zijn gezicht naar bed en als hij nu tegen zichzelf praat, weet ik dat hij herinneringen ophaalt aan enkele momenten van de doorgebrachte dag” - voegde ze eraan toe.

Uiteindelijk had de jongeman meer dan alleen een paar vrienden: hij ontving de onvoorwaardelijke liefde van een hele gemeenschap die niet alleen zijn dagen opvrolijkte, maar hem ook het gevoel gaf dat hij een integraal onderdeel van de samenleving was. Een ongelooflijk verhaal dat vele zielen heeft geraakt; Wat vind jij ervan?

Advertisement