Meisje van 10 jaar oud mag van haar moeder een navelpiercing nemen

door Skip

07 September 2023

Meisje van 10 jaar oud mag van haar moeder een navelpiercing nemen
Advertisement

Veel mensen vragen zich af wat de meest gepaste manier is om de eigen kinderen op te voeden. Misschien is het antwoord wel dat die manier niet bestaat en dat ouder zijn daarom zo moeilijk is. Soms probeer je je kinderen die normen en waarden mee te geven waar jij van denkt dat ze het belangrijkst zijn en lukt dit ook, maar soms gebeurt het tegenovergestelde en zijn kinderen "ons de baas" met hun grillen en gezeur.

In deze situatie gebeurde er echt wel iets zeldzaams. Een moeder heeft haar amper 10-jarige dochter toestemming gegeven om een navelpiercing te laten zetten. Onbedachtzaam of juist een "moderne" ouder?

via Mirror

Advertisement

Piercing voor een meisje van 10 jaar oud

Had a LOVLEY day out in the sunshine with the kids ☀️

Pubblicato da Whitney Ainscough su Sabato 2 settembre 2023

Whitney Ainscough/Facebook

We moeten vooraf wel even gezegd hebben dat ouders vrij zijn om hun kinderen op te voeden zoals zij dat juist vinden en is dit altijd prima, op voorwaarde dat wetten wel gerespecteerd worden en dat wat ze doen ook niet ten nadele is van het hele gezin. Maar het verhaal van Whitney Ainscourgh en haar dochter heeft voor veel ophef gezorgd en waren veel mensen verbijsterd over het feit dat ze toestemming hiervoor had gegeven.

Wetmatig gezien heeft Whitney niets verkeerds gedaan:het zijn de beroepsbeofenaars in de tattoo- en piercingwereld die geen klanten zouden mogen accepteren die onder de 16 jaar zijn.

Degenen die 16/17 jaar oud zijn en dus nog minderjarig, moeten worden begeleid door ouders of een door laatstgenoemden ondertekend toestemmingsbewijs laten zien voordat ze verder mogen. Dus de uiteindelijke beslissing ligt deels bij de piercingzetter en deels bij de ouders van de minderjarige. Maar 10 jaar oud, je hebt het hier dan nog over iemand die je nog amper een puber kan noemen, eerder nog gewoon een meisje.

Advertisement

Keuze van moeder zorgt voor discussie en kritiek

Keuze van moeder zorgt voor discussie en kritiek

Whitney Ainscough/Facebook

Maar de moeder van het meisje, die online stevige kritiek kreeg, heeft geantwoord op de vraag waarom ze haar dochter zoiets liet doen:"omdat ik haar moeder ben en ik vind dat als zij er eentje wil dat ze dat dan mocht. Ik zie geen enkel probleem met een navelpiercing bij een meisje van 10. Ze houdt het altijd schoon en weet hoe ze ermee moet omgaan. Hoe dan ook zal ik alle verantwoordelijkheid ervoor nemen."

Sommige mensen op internet namen geen genoegen met haar antwoordvideo. Een iemand zei:"dit is niet eerlijk naar het meisje, laat haar toch een meisje zijn, waarom mag ze van jou geen meisje zijn?" Een andere gebruiker vond het laten zetten van een piercing riskant op haar leeftijd vanwege haar leeftijd en had hij het over het risico op keloïden. Er waren echter ook mensen die het voor Whitney hebben opgenomen.

Andere moeders zeiden ook dat ze hun dochters toestemming hadden gegeven om op jonge leeftijd piercings te laten zetten. Een moeder vertelde:"mijn dochter van 11 jaar heeft op dezelfde plek een piercing laten zetten, ze wilde het heel graag en ze weet hoe ze ervoor zorgen moet dus waarom niet?" Weer een andere gebruiker zij echter:"de mijne van 11 heeft er eentje laten zetten omdat al haar vrienden er ook een hebben en ze zich niet buitengesloten wilde voelen. Kinderen willen gewoon het gevoel hebben geaccepteerd te worden in deze fase, en tot op een zekere hoogte ga ik hierin mee. Ze worden groot." Wat denk jij van dit verhaal?

Source:

Wallpaperflare

Advertisement