Een stel raakt bevriend met een man terwijl ze op vakantie zijn, maar ontdekken dat hij een crimineel op de vlucht is

Janine image
door Janine

05 Juli 2023

Een stel raakt bevriend met een man terwijl ze op vakantie zijn, maar ontdekken dat hij een crimineel op de vlucht is
Advertisement

Vakantie is een reden tot vreugde voor iedereen die het grootste deel van het jaar hard heeft gewerkt: eindelijk kun je uitrusten, de knop omdraaien en je wijden aan wat je het liefste doet. Veel mensen maken van deze tijd gebruik om te reizen, nieuwe plekken te ontdekken en zich misschien onder te dompelen in een nieuwe cultuur.

Het zijn ervaringen die de geest verruimen en de ziel voeden, maar ook nieuwe kennissen en vriendschappen bevorderen. Net als in dit verhaal: een Frans stel raakte bevriend met een Belg en ze brachten zorgeloze dagen samen door. Jammer dat het individu helemaal niet was wie hij beweerde te zijn.

via Newsrnd

Advertisement

Myriam en Yanis, 22 en 21, hadden besloten op vakantie te gaan die in het teken stond van avontuur en ontdekking, en hadden hun reis daarom niet zorgvuldig georganiseerd. Hun plan was om "on the road" een ervaring op te doen en zich te laten "meeslepen" door de ontmoetingen. Ze werden op een bepaalde manier tevreden gesteld.

Ze ontmoetten namelijk Victor, een levendige en zeer sociale veertiger: na een paar gesprekken met hem bleek dat hij een tattoo wilde en Myriam is tattoo-artist van beroep. Dus nodigde het stel hun nieuwe kennis uit op Montblanc, waar ze een zomerhuis hadden.

Maar met het verstrijken van de dagen bleek de dynamische Victor steeds "beklemmender" te zijn: "we mochten hem ongetwijfeld, maar hij wilde elke dag met ons afspreken: het werd een beetje benauwend", onthulde het stel.

Myriam tatoeëerde uiteindelijk een brandend hart op de rechterarm van de Belg. Echter, zodra deze eerste tatoeage klaar was, had het individu al een ander idee: om het woord "vrijheid" op zijn sleutelbeen te laten tatoeëren...

Advertisement
Le Parisien

Le Parisien

Dit feit, ogenschijnlijk niet zo belangrijk, begon de twee vakantiegangers echter achterdochtig te maken. Bovendien begon de man steeds langdradiger te worden en begon hij “op te scheppen" over zijn achtergrond: hij was blijkbaar brandweerman, leraar, fotograaf, en zelfs triatlonkampioen geweest en hij had… in de gevangenis gezeten. Op dat moment gingen de alarmbellen in de hoofden van de twee geliefden rinkelen.

"Hij vertelde ons dat zijn kinderen zo boos op hem waren dat ze niet meer met hem wilden praten. We dachten dat er een goede reden moest zijn waarom de kinderen zo'n wrok tegen hem koesterden. Hij sprak veel over zijn laatste vriendinnen maar nooit over de moeder van zijn kinderen", aldus het koppel. Maar er was meer: ​​Victor betaalde alleen contant en bleek noch een telefoonnummer, noch een e-mailadres te hebben. Op een dag bekende hij de twee dat zijn echte naam in werkelijkheid Adrien was.

Yanis kreeg steeds meer twijfels (en een groeiende angst) en typte uiteindelijk de volgende woorden op Google in: "Adrien, België, gezocht." Wat hij las, liet de twee jonge mensen ademloos achter: de volledige naam van de man was Adrien Romper, gezocht voor de moord op zijn vrouw en veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. Het lijkt erop dat het individu van een verkregen dag verlof gebruik had gemaakt om onder te duiken...

Hoewel ze niet goed Engels spraken, slaagde het stel er, begrijpelijkerwijs in paniek, in om contact op te nemen met 112, het Europese alarmnummer, en de voortvluchtige te melden. Na hun hulp werd de man gerepatrieerd en vervolgens gearresteerd. "We hebben de interviews van de familie van Adrian gelezen, zijn kinderen hebben verklaard dat ze gerustgesteld zijn over zijn arrestatie, dit is genoeg voor ons om sereen te zijn", concludeerde het paar. Wat vind jij van dit enge verhaal?

Advertisement