Moeder verbiedt grootouders de luier van de baby te verschonen: “zijn privacy is belangrijk"

Janine image
door Janine

02 April 2023

Moeder verbiedt grootouders de luier van de baby te verschonen: “zijn privacy is belangrijk"
Advertisement

Het gezin vertegenwoordigt die banden die ons ondersteunen en beschermen: het is belangrijk dat iedereen zijn rol op de meest eerlijke en "gezonde" manier uitoefent. Soms kunnen er echter spanningen ontstaan ​​die kunnen uitmonden in echte conflicten. De meest voorkomende ruzies doen zich voor tussen ouders en kinderen, maar die met schoonfamilie zijn er zeker niet minder om.

De hoofdrolspeelster van dit verhaal bevond zich in een vreemde en onaangename situatie. Laten we eens kijken waar het over gaat.

via Timesnownews

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Een vrouw, moeder van een baby van 6 maanden oud, hecht veel belang aan enkele aspecten die verband houden met de privacy van de kleine. Ze is namelijk van mening dat alleen zij en haar man indien mogelijk voor hem zouden moeten zorgen.

In het bijzonder geeft ze er de voorkeur aan dat alleen zij, de ouders, zorgen voor die zaken die het "intiemste deel" van hun kind betreffen: het badje en het verschonen van de luier zijn voor alle anderen verboden terrein. Het gaat niet alleen om de privacy van de baby, maar ook om hem zoveel mogelijk rust te geven: het verschonen van bijvoorbeeld de luier is een "praktijk" die vervelend kan zijn en voor hem een ​​negatieve ervaring kan worden.

Dit is hoe deze moeder denkt en deze overtuigingen hebben ertoe geleid dat ze een sterke wrok koesterde tegen haar schoonmoeder. Het begon allemaal met een gebeurtenis die de vrouw niet kon waarderen.

Advertisement
Andrea Piacquadio/ Pexels - Not the actual photo

Andrea Piacquadio/ Pexels - Not the actual photo

De schoonmoeder had de luier van haar zoon verschoond waar ze bij was, zonder zelfs maar haar toestemming te vragen of haar in ieder geval te overwegen. "Ze irriteerde me omdat het niet haar taak was om het te doen, ze pakte hem alsof het haar eigen kind was en de hele tijd dat ze het aan het verschonen was, stopte mijn baby nooit met huilen. Ik stop altijd totdat ik hem weer zie kalmeren en ik respecteer zijn emoties, zij niet. Hoe dan ook, ik heb haar niets gezegd. Ze was bazig en negeerde me opzettelijk in mijn ouderlijke rol" - zei de moeder. Dus besloot ze zich tot het internet te wenden om meningen over de episode te krijgen.

"Je moet grenzen stellen aan dit soort dingen en er vooral direct op wijzen. Als iemand die grenzen overschrijdt, is dat hun probleem, niet het jouwe, maar je moet het duidelijk communiceren" - merkte een gebruiker op; “ik vind het onbeleefd van haar om je te negeren en de luier te verschonen terwijl je er bij was: ze had het je moeten vragen”, schreef een ander.

Deze moeder is slechts een van de vele mensen die in conflict zijn gekomen met dat deel van de “aangetrouwde familie" en dit soort dynamieken komt helaas veel voor. Wie heeft volgens jou gelijk?

Advertisement