Vrouw maakt ruzie met haar man: ze wil haar zieke stiefzoon niet in huis hebben

Janine image
door Janine

19 Oktober 2023

Vrouw maakt ruzie met haar man: ze wil haar zieke stiefzoon niet in huis hebben
Advertisement

Het hebben van een groot gezin is ongetwijfeld een geweldige ervaring, ook al kan het ingewikkeld zijn om ermee om te gaan. De situatie wordt nog delicater als er veel kinderen in huis zijn omdat ze deel uitmaken van een uitgebreide familie: wanneer je met de kinderen van je partner moet samenleven.

Precies zoals in het verhaal dat we je gaan vertellen: verschillende mensen met verschillende ideeën stonden tegenover elkaar en er volgde een flinke ruzie. Wie heeft er gelijk in dit familieconflict?

via Reddit

Moeder tegen moeder

Moeder tegen moeder

Freepik - Not the actual photo

Een 36-jarige vrouw en moeder die ongeveer een jaar getrouwd is met haar 38-jarige partner, schreef op een bekend online forum. Zij is de moeder van Abby, een lief 10-jarig meisje uit een eerdere relatie, terwijl hij de vader is van Dylan, een 8-jarige jongen uit een eerdere relatie. Je vraagt je misschien af wat het probleem is. Welnu, hun gezinsbalans ontaardde na een ruzie. Maar laten we beginnen met de nodige achtergronden.

Abby verloor haar biologische vader door een ziekte, een ziekte die het meisje helaas heeft geërfd: het meisje heeft een zeer lage immuunafweer en zelfs een lichte ziekte is genoeg om in het ziekenhuis te belanden... dus laat haar moeder, om het risico dat het meisje ziek wordt te beperken, haar online vanuit huis studeren.

Dylan daarentegen is kerngezond en zijn biologische moeder leeft gelukkig nog, dus de huidige echtgenoot van de 36-jarige beheert de voogdij over de jongen samen met zijn ex: hij is 4 dagen bij de ene ouder en de andere 3 met de andere ouder.

Alles ging goed: "Ik hou van Dylan alsof hij mijn zoon is en ik vind het leuk als hij er is”, meldt de vrouw op het forum. Toen de jongen op een dag een zware darmgriep kreeg, smeekte de moeder haar man om hem de komende dagen niet naar hun huis te laten komen - ook al was het hun beurt om hem te hebben - uit angst dat hij haar dochter zou kunnen aansteken. Vandaar de verslechtering van de relatie.

Advertisement

De adviezen van gebruikers

De adviezen van gebruikers

Freepik - Not the actual photo

Dylans moeder was het helemaal niet eens met de beslissing om Dylans niet te laten komen: het was de beurt aan zijn vader om voor hem te zorgen en zij wilde er verder niets van horen. “je zou Dylan in een aparte kamer in quarantaine kunnen laten”, stelde ze geïrriteerd aan het stel voor.

Maar Abby's moeder was hoe dan ook bang voor mogelijke besmetting, omdat zij of haar man met beide kinderen in contact zouden moeten komen: ze had die optie afgewezen en de moeder van de jongen uitgenodigd om meer begrip te tonen, maar er was niets aan te doen. Uiteindelijk liet de vrouw haar man met zijn ex praten in een poging haar te ontmoedigen en als gevolg daarvan kwam haar partner naar huis terug, die van gedachten was veranderd: nu stelde hij voor dat ze een poging zou doen om Dylan in hun huis te verwelkomen.

Vastbesloten om op haar schreden te blijven staan voor de gezondheid van haar dochter, en ondanks kritiek van de andere moeder, schreef ze haar verhaal online op zoek naar advies. Dit zijn enkele reacties van gebruikers: "Ik zou het meisje meenemen en naar een hotel brengen, vervolgens zou ik de man zowel die kosten laten betalen als de kosten die verband houden met de totale ontsmetting van het huis!", “het spijt me om het te zeggen, maar als de wettelijke afspraken voorzien in afwisselende voogdij over het kind, is het probleem niet de moeder van Dylan: zij is niet degene die een compromis moet accepteren”, “ik vind dat de enige schuldige hier de echtgenoot is: de twee vrouwen hebben hun redenen en hij zou een oplossing moeten vinden, al was het maar om een ​​paar dagen weg te blijven met zijn zoon in een motel!". Wat denk jij ervan?

Advertisement