Ze ondergaat een operatie om geen kinderen te krijgen: “ik hou van kinderen, maar ik wil ze niet krijgen alleen omdat ik een vrouw ben"

Janine image
door Janine

03 April 2023

Ze ondergaat een operatie om geen kinderen te krijgen: “ik hou van kinderen, maar ik wil ze niet krijgen alleen omdat ik een vrouw ben"
Advertisement

Er kunnen veel dingen gebeuren en veranderen in het leven, over het algemeen ondergaan veel projecten die we doen als we jong zijn veranderingen van ideeën en worden soms zelfs het tegenovergestelde. Juist om deze reden weten maar weinig mensen wie ze willen worden en wat ze willen bereiken met hun leven als tieners. Maar er zijn altijd uitzonderingen.

De hoofdpersoon van dit verhaal had als jong meisje al heel duidelijke ideeën, althans wat betreft haar idee over het moederschap.

via Infobae

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Belén Álvarez, 27 jaar, was anders dan de andere meisjes die op het lyceum bij haar in de klas zaten: ze hadden het al over hun kinderen, fantaseerden over welke namen ze ze zouden willen geven en "speelden alsof ze moeder waren". Maar die wereld fascineerde Belén helemaal niet, integendeel, ze voelde zich ongemakkelijk bij het idee zo'n belastende rol te moeten vervullen. Toen haar in de klas werd gevraagd wat ze ervan vond om moeder te worden, antwoordde ze heel beschaamd dat ze helemaal niet van plan was om kinderen te krijgen.

Op dat moment voelde ze zich beoordeeld door al haar leeftijdsgenoten, maar de tussenkomst van haar leraar had haar geest geopend.

Advertisement
SeaReeds/ Pixabay - Not the actual photo

SeaReeds/ Pixabay - Not the actual photo

"Je hoeft je niet te schamen: er is niets mis met je verlangen, heb geen spijt, daar is geen reden voor, want het is niet dat je geen kinderen kunt krijgen, je kiest ervoor om ze niet te krijgen" - zo vertelde de man, eraan toevoegend dat ook hij niet getrouwd was en dat hij gelukkig was.

Belén was aangenaam verrast door die woorden en vanaf die dag besefte ze dat ze geen gezin hoefde te stichten: "dit is de levensstijl die ik voor mijn toekomst wil, kinderloos en gelukkig."

Toen de vrouw eenmaal volwassen was, maakte ze een heel sterk gebaar om haar duidelijke beslissing te demonstreren.

Ze besloot een operatie te ondergaan om onvruchtbaar te worden: “ik heb geen hekel aan kinderen, let wel, maar ik ben niet van plan ze te krijgen alleen omdat ik een vrouw ben en de samenleving dit van mij verwacht. Ik heb het recht om te beslissen wat ik wel of niet doe met mijn lichaam, moeder worden of niet, het is een individuele keuze die altijd moet worden gerespecteerd".

De 27-jarige maakt ook deel uit van een vereniging genaamd "geen kinderen", waar mensen deel van uitmaken, zowel mannen als vrouwen, die niet van plan zijn ouders te worden. "Ik vond een wereld van mensen die mijn levensvisie deelden, die me steunden en me niet langer een vreemd gevoel gaven".

Hoe het leven te leven is een keuze die alleen toebehoort aan de betrokken persoon, maar er moet respect zijn voor elke keuze die wordt gemaakt, ook als we die niet delen. Wat vind je van de levensstijl van Belén?

Advertisement