Buurman klaagt over te veel lawaai: “hou je kinderen stil”

Janine image
door Janine

20 April 2023

Buurman klaagt over te veel lawaai: “hou je kinderen stil”
Advertisement

Relaties tussen buren in een flat kunnen wisselend zijn: aan de ene kant zijn er mensen die in vrede en harmonie leven, met respect voor de regels van de flat en burgerlijk samenleven. Aan de andere kant zijn er conflictsituaties, vaak als gevolg van lawaai of het niet naleven van de normen. Meestal zijn we echter altijd geneigd om de regels te volgen om onnodige discussies te vermijden en de welverdiende vrede te verkrijgen en te respecteren.


Een jonge moeder die ervan overtuigd was dat ze alle regels van goed nabuurschap in acht nam, was echter geschokt toen ze een klachtenbrief van haar buurman ontving.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Op het briefje werd haar gevraagd om "toezicht te houden op haar kinderen" vanwege het lawaai dat ze maakten: "Maar ik begrijp echt niet hoe dat mogelijk is, aangezien mijn kinderen van 19.00 uur tot 7.00 uur slapen", merkte ze op. De vrouw deelde het briefje online en merkte op dat ze al zes jaar probleemloos in het gehuurde appartement wonen, maar nu voor de uitdaging staan ​​om twee jonge kinderen groot te brengen.

Het handgeschreven briefje beweerde dat ze sinds de vroege ochtenduren elke dag gebons hoorden. "We zouden het op prijs stellen als je stopt met het maken van lawaai en rekening houdt met je buren en het feit dat je in een flatgebouw woont waar het geluid overal uitstraalt", vervolgde het briefje.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

De moeder benadrukte dat haar kinderen zich goed gedragen, afgezien van af en toe een driftbui. “Ze maken niet elke dag lawaai, ze gooien alleen met speelgoed als ze vervelend zijn, wat volgens mij vrij vaak voorkomt", legt de moeder uit. "Ik denk dat het gebons waar ze het over hebben, gebeuren wanneer ze 's ochtends speelgoed laten vallen of wanneer ze rondrennen”, zei ze.

Veel gebruikers hebben de jonge moeder verdedigd door te stellen dat het geluid van kinderen niet als "vervelend" kan worden beschouwd, omdat het niet bedoeld is om schade aan te richten. Een man merkte echter op dat het schenden van de rust en het plezier van de buren kan leiden tot een ontruimingsbevel. Ten slotte voerde een ander aan dat men zich niet moet verontschuldigen voor het hebben van kinderen en dat men zijn ouderschap niet moet rechtvaardigen.

Wat denk jij ervan?

Advertisement