Ouders accepteren hun zoon niet en laten hem in het ziekenhuis achter zodra hij geboren is: een verpleegster adopteert hem

Janine image
door Janine

17 April 2023

Ouders accepteren hun zoon niet en laten hem in het ziekenhuis achter zodra hij geboren is: een verpleegster adopteert hem
Advertisement

Je weet nooit wat het lot voor ons in petto heeft: soms verrassen gelukkige gebeurtenissen ons, andere keren gebeuren er nare dingen. Uiteindelijk hoort het allemaal bij het leven en moeten we er gewoon aan werken om te kiezen hoe we op deze omstandigheden reageren: dat is waar het om gaat.

Bovendien is wat ons overkomt erg relatief en subjectief: het kan door sommigen als negatief en door anderen als positief worden ervaren. Zoals bijvoorbeeld de geboorte van een kind, dat een bron van vreugde of een crisis kan zijn. In dit verhaal werd de komst van een baby niet goed geïnterpreteerd door zijn ouders. We leggen je uit waarom.

via Infobae

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Het paar verlangde naar een kind en vanaf het eerste moment van het heugelijke nieuws waren ze dolblij. De zwangerschap is goed verlopen en de bevalling verliep voorspoedig. Alles was perfect, totdat ze zich realiseerden dat de baby het syndroom van Down had.

De verschillende eerder gemaakte echo's hadden geen enkel teken van een dergelijke mogelijkheid laten zien en daarom waren de ouders verbijsterd door die onverwachte waarheid. Het kind werd geboren in het Sanatorium Mater Dei in Buenos Aires, Argentinië, een ziekenhuis met een sterke aanwezigheid van religieuze figuren zoals nonnen.

Zelfs voor hen was er geen enkele manier om de moeder ervan te overtuigen het juiste te doen.

Advertisement
Krista Guenin/Flickr - Not the actual photo

Krista Guenin/Flickr - Not the actual photo

De vrouw "gaf" de geboorteakte van de pasgeborene terug en eiste dat het haar werd afgenomen: ze wilde niets weten over dat kleine schepsel, dus verliet het paar het gebouw en liet de baby achter.

Gelukkig begonnen de verpleegsters voor het jongetje te zorgen en gaven ze hem alle aandacht en liefde die hij verdiende. Aanvankelijk zou het kind Franco heten, zoals gepland door zijn biologische ouders, maar uiteindelijk werd het veranderd in Santiago.

Marcela Casal Sanchez was een van de verpleegsters die voor Santiago zorgde en ze was vooral geschokt door het gedrag van die ouders: in vele jaren van haar carrière had ze nog nooit meegemaakt dat een stel een kind in het ziekenhuis onverschillig achterliet, dus ze besloot in actie te komen.

El 1 de noviembre de 2012 era un día normal en el Mater Dei. En el área de Partos se preparaban para atender a todas las...

Pubblicato da Sanatorio Mater Dei su Martedì 1 novembre 2022

De vrouw was dol op die lieve baby en dus besloot ze om adoptie te vragen! De procedures, de bureaucratische rompslomp voor die praktijk vormde echt een enorm obstakel en Santiago was al toegewezen aan een ander pleeggezin. Maar Sanchez verloor de hoop niet en bleef hard vechten om zijn nieuwe moeder te worden. Uiteindelijk slaagde ze in haar intentie en zelfs de rechters in de rechtszaal waren samen met haar ontroerd toen ze het goedkeurden.

Dit prachtige verhaal herinnert ons eraan dat het baren van een kind binnen praktisch ieders bereik ligt, maar het ouderschap niet. Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement