Ze laat zich op haar 24e opereren om geen kinderen te krijgen: "Ik ben heel blij met mijn keuze!"

Janine image
door Janine

12 April 2023

Ze laat zich op haar 24e opereren om geen kinderen te krijgen: "Ik ben heel blij met mijn keuze!"
Advertisement

De beslissing om moeder te worden moet altijd heel bewust en persoonlijk zijn. Een kind ter wereld brengen is een geschenk, maar ook een grote verantwoordelijkheid, daarom is het altijd beter om deze beslissing te nemen op basis van je eigen behoeften, om eventuele psychologische onevenwichtigheden bij de moeder en het kind zelf te voorkomen.

Keuzevrijheid met betrekking tot het moederschap is een fundamenteel recht dat elk individu zou moeten hebben. Niet alle vrouwen willen moeder worden en dit is volkomen legitiem: Abbey Ramsay, een jonge 25-jarige influencer die haar ervaring vertelde, weet er alles van.

via Dailystar

Advertisement
Instagram - @abbysworldsastage

Instagram - @abbysworldsastage

De jonge Abbey heeft besloten een operatie te ondergaan die haar onvruchtbaar heeft gemaakt, omdat ze geen moeder wil worden. Ondanks haar persoonlijke keuze hebben gebruikers hun ongenoegen geuit over de manier waarop ze haar beslissing aankondigde.

Abbey heeft namelijk een video gepubliceerd die meer dan 4 miljoen keer is bekeken, waarin we een doos zien met de woorden "gefeliciteerd". Toen Abbey de doos echter opendeed, liet ze in plaats van een echografie de documenten van de sterilisatieoperatie zien: "Eindelijk, na ongeveer zes jaar proberen, heb ik een dokter gevonden die naar me wilde luisteren", verklaarde Abbey. "Dit bericht is voor wie mijn keuze heeft begrepen: ik ben heel blij met mijn ingreep”, voegde ze er trots aan toe.

Advertisement

Veel gebruikers bekritiseerden de manier waarop ze haar beslissing aankondigde: "Waarom zo schaamteloos je keuze laten zien?", vroeg een gebruiker. Anderen hebben betoogd dat het baren van kinderen Gods plan voor de mensheid is en dat iedereen deze kans zou moeten verwelkomen.

Veel andere gebruikers hebben Abbey echter verdedigd door te stellen dat haar keuze alleen haar aangaat: "Het is haar lichaam en haar toekomst: ze verdient respect, net als elke andere persoon die ervoor kiest om kinderen te krijgen of niet", schreef een meisje. "Ik ben een moeder en ik wil je feliciteren! Net zoals ik ervoor koos om kinderen te krijgen, koos jij ervoor om ze niet te krijgen en daarvoor zou je gerespecteerd moeten worden", merkte een jonge vrouw op.

Wat vind jij ervan?

Advertisement