Ze weigeren veganistische maaltijd te serveren in een vleesrestaurant: "waarom moet je precies hier komen eten"

Janine image
door Janine

03 Mei 2023

Ze weigeren veganistische maaltijd te serveren in een vleesrestaurant: "waarom moet je precies hier komen eten"
Advertisement

Tegenwoordig besteden steeds meer mensen om de meest uiteenlopende redenen aandacht aan voeding. Of ze nu uit ethisch standpunt zijn, vanwege intoleranties of gewoon om een ​​gezonde levensstijl te volgen, er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om vlees uit hun dieet te schrappen, maar soms kunnen ze moeilijkheden ondervinden wanneer ze uit eten gaan.

Amie-Beth Steadman, een 27-jarige vrouw uit Essex, Engeland, weet dit goed. De jonge vrouw wilde met haar vriendin dineren in een vleesrestaurant. Omdat ze veganist is en in het verleden al moeite had om gerechten te vinden die bij haar dieet pasten, legde Amie-Beth uit dat ze op zoek was naar een oplossing die voor allebei geschikt was, maar zonder succes.

via Dailymail

Amie-Beth Steadman/Facebook

Amie-Beth Steadman/Facebook

"Ik was een paar jaar geleden in dat restaurant geweest en ze hadden niets op hun hoofdmenu dat bij mijn dieet paste, ik ben veganist, maar ik dacht dat ik misschien wat bijgerechten kon krijgen. Patat en rijst, ik probeerde zoiets te nemen”, legde het meisje uit. "Elke keer als ik naar een restaurant ga, geef ik vaak de voorkeur aan de bijgerechten boven de hoofdgerechten. Ik was al naar het restaurant in kwestie geweest, maar ik weet niet waarom ze me dat niet toestonden, maar ik wilde het opnieuw proberen".

Dus besloot de jonge vrouw te bellen en ernaar te vragen voordat ze naar het restaurant ging. Amie-Beth legde uit dat ze vroeg of het mogelijk zou zijn om alleen bijgerechten te bestellen, aangezien er geen hoofdgerechten waren die bij haar dieet pasten. De persoon aan de telefoon antwoordde haar echter onbeschoft.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Ik begrijp niet waarom een ​​veganist hier zou moeten komen eten" - was het commentaar van het restaurant. Een antwoord dat de jonge vrouw niet leuk vond en dat ze besloot zich te onderwerpen aan het oordeel van haar volgers. De mening van gebruikers is letterlijk in tweeën gedeeld.

Sommigen gingen ervan uit dat het restaurant geen veganistische maaltijden kon serveren en schreven sarcastisch een omgekeerd scenario: "Wat een schandaal! Een paar dagen geleden ging ik naar een veganistisch restaurant en ze gaven me geen biefstuk, kun je je dat voorstellen? De brutaliteit van sommige mensen!" Er zijn echter ook mensen die kritiek hebben op de beleefdheid van het personeel: "Ongeacht wat ze koken en de klantenkring waarop ze gericht zijn, ze mogen nooit onbeleefd zijn en vragen om iets dat op het menu staat is je recht”, merkte een meisje op.

Wat vind je van deze hele kwestie: ben je het eens met Amie-Beth of met de restaurateur?

Advertisement