Moeder kust zoon op de lippen, hij is verontwaardigd: "niet doen" (+VIDEO)

Janine image
door Janine

20 April 2023

Moeder kust zoon op de lippen, hij is verontwaardigd: "niet doen" (+VIDEO)
Advertisement

Wanneer een kind in het gezin komt, voelen veel volwassenen een enorme genegenheid naar hem toe, en daarom hebben we de neiging om veel uitingen van liefde te geven, ook vanuit fysiek oogpunt. Ouders, grootouders, ooms, tantes enzovoort kunnen niet wachten om wat tijd door te brengen met de kleine des huizes om hem te knuffelen en kusjes te geven. Iedereen, of bijna iedereen, denkt dat een kind niets tegen een dergelijke houding heeft, maar weten we zeker dat dat zo is? Ook de allerkleinsten zouden ongeduldig kunnen worden en daardoor gedrag eisen dat meer in overeenstemming is met hun wil, denk je ook niet?

Het is het dilemma dat is ontstaan ​​rond de clip die is geplaatst door de vrouw die centraal staat in dit verhaal. Op de foto's is duidelijk haar zoon te zien en te horen die haar blijk van genegenheid niet waardeert en niet tolereert. Maar laten we beter uitleggen hoe het ging.

via Valentina Miranda Cardenas/Youtube

Jessica Eguono Umukoro is een jonge moeder die veel discussie op internet heeft veroorzaakt vanwege een clip die op haar sociale kanalen is geplaatst. Op de beelden zien we de vrouw in het gezelschap van Jeremy, een van haar drie kinderen, met wie ze enkele liefdevolle gebaren uitwisselt die de kleine echter niet helemaal lijkt te waarderen.

Vaak hebben we de neiging om de gevoeligheid van kinderen te onderschatten en te denken dat ze bereid zijn om zonder protest gedrag van volwassenen te accepteren, maar dat is niet zo. Er zijn kleintjes die al op jonge leeftijd besluiten grenzen te stellen die altijd gerespecteerd moeten worden.

Advertisement
jessicaseth_/Instagram

jessicaseth_/Instagram

In dit specifieke geval vroeg Jessica haar zoon om haar een kus te geven en hij bracht onmiddellijk zijn voorhoofd naar haar toe, maar ze antwoordde dat ze het op haar lippen wilde hebben. Een verzoek dat de kleine ongemakkelijk lijkt te hebben gemaakt, die aandrong op het voorhoofd en niet op de mond. Ongeacht de onwil van haar zoon, slaagde de vrouw erin een kus van hem te krijgen, wat een lichte wrok bij hem opwekte.

"Kus me niet op de lippen" - dringt de kleine aan die bovendien met zijn shirt en zijn hand over zowel zijn mond als wang strijkt om de kus van zijn moeder te verwijderen. Een spontaan gebaar dat velen als lief hebben gelezen en becommentarieerd, maar dat je ook aan het denken zet: is het goed om de kleintjes te "dwingen" om te doen wat volwassenen willen?

Velen denken van niet, dus vinden ze dat het juist is om de beslissing over hoe en wie ze kussen of knuffelen aan hen over te laten, terwijl anderen, vooral ouders, het gevoel hebben dat ze niet zonder dergelijke uitingen van genegenheid kunnen en dat de kinderen op de een of andere manier ze onvoorwaardelijk moeten accepteren.

Welke mening heb jij: laat je je kinderen en kleinkinderen vrij in hun keuze of laat je jouw manier van doen prevaleren?

Advertisement