"Ik wil dat mijn kind naar de crèche gaat, ik heb even rust en tijd voor mezelf nodig"

Janine image
door Janine

16 Maart 2023

"Ik wil dat mijn kind naar de crèche gaat, ik heb even rust en tijd voor mezelf nodig"
Advertisement

Het moederschap is een prachtige gebeurtenis en er zijn vrouwen die er van jongs af aan van dromen om voor één of meerdere kinderen te kunnen zorgen en een mooi gezin om zich heen te hebben. We weten echter dat wanneer een kleintje wordt geboren, de routine verandert en er veel aandacht aan hem moet worden besteed, waardoor je het risico loopt dat je minder tijd voor jezelf beschikbaar hebt.

Veel vrouwen voelen de behoefte om een ​​paar momenten voor zichzelf vrij te maken, om voor hun eigen belangen te zorgen of zelfs om gewoon wat te rusten. Een situatie waarin de hoofdrolspeelster van dit verhaal zich bevond en waarvoor ze een beslissing nam die velen als overdreven beschouwden.

via Kidspot

Dit is Chloe Haycock, een 25-jarige Engelse moeder die ervoor zorgde dat het hele internet discussieerde omdat ze had besloten haar zoon naar de kleuterschool te sturen. Steeds meer ouders maken gebruik van deze structuren, niet alleen uit organisatorisch oogpunt met betrekking tot het werk van beiden, maar ook omdat de kinderen op deze manier de kans krijgen om te leren, te socialiseren en hun eerste levenservaringen opdoen, maar er zijn er die het niet gepast vinden om de kleintjes naar school te sturen.

De vrouw besloot echter dat het tijd was voor haar Chester - 18 maanden - om “uit te vliegen”. In een video die op sociale media werd gepost, gaf ze toe dat ze wat tijd nodig had om voor zichzelf te zorgen: ze moest niet alleen voor twee stiefkinderen en haar baby zorgen, ze was ook nog eens zwanger. Hoe kon ze een pauze nemen van al deze verplichtingen met de kinderen? De enige manier was om zich tot een openbare instelling te wenden, en dat deed ze.

Advertisement

"Vandaag had Chester zijn eerste dag op de kleuterschool - zei de vrouw - Het ging heel goed. Ik zat een tijdje naast hem en liep toen ongemerkt weg. Ik ben zo trots op mijn kind”.

Woorden waar veel blijdschap uit op te merken is, over het bereikte doel en over de nieuwe ervaring, maar die veel afkeuring heeft opgeroepen. Veel gebruikers hebben stekende opmerkingen achtergelaten waarin we alle teleurstelling lezen over deze beslissing. "Het lijkt me niet normaal, vooral als je thuis blijft en geen baan hebt: arm kind” - merkte iemand op, die veel bijval kreeg.

Aan de andere kant zijn er mensen die haar keuze zo slecht nog niet vonden, die de crèche als iets heel positiefs ervaren. De moeder wilde zelf een reactie plaatsen voor iedereen die kritiek op haar had.

"Deze mensen beledigen me absoluut niet. Ik vind de opmerkingen amusant en ze maken me aan het lachen", zei Chloe. Ook wij moeders hebben even een pauze nodig en ik wil even rusten voordat mijn vierde kind komt en ook als ik weer aan het werk ga. Om nog maar te zwijgen - vervolgde ze - dat school erg nuttig is om plezier te hebben en te socialiseren". Een stelling waar velen het mee eens waren.

Denk je dat ze verkeerd heeft gehandeld en dat het beter is te wachten op een oudere leeftijd voordat je de kinderen naar school stuurt, of denk je dat een dergelijke beslissing normaal en juist is?

Advertisement